Україна стане асоційованим членом CERN у жовтні

Україна стане асоційованим членом CERN у жовтні

Укрінформ
У жовтні цього року, після сплати офіційного членського внеску, Україна стане асоційованим членом Європейської організації ядерних досліджень CERN.

Про це розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час свого візиту в CERN (15 - 16 вересня 2016 року), повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Зараз, знову ж таки, з огляду на величезний науковий потенціал нашої держави, Україні було запропоновано унікальну форму співпраці. З одного боку, Україна стає асоційованим членом CERN, що дає змогу платити значно менші внески ніж державам-членам. З іншого боку, Україна матиме змогу брати участь у всіх формах наукового співробітництва, які можливі для повноправних членів організації", - зазначила Гриневич.

Набувши статусу асоційованого члена, Україна зможе долучитись до створення нових матеріалів, розробки та впровадження нових обчислювальних та інформаційних технологій, розвитку грід-мереж, направляти молодих учених на стажування та продовжувати співпрацю в рамках робіт за дослідницькими проектами CERN.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-