Virgin Galactic вперше підняла у повітря космічний корабель для туристів

Virgin Galactic вперше підняла у повітря космічний корабель для туристів

Відео
Укрінформ
Суборбітальний космічний корабель VSS Unity вперше піднявся у повітря.

Про це повідомляє LB.ua.

В рамках проведеного над пустелею Мохаве тестового польоту в повітря піднявся літак-носій White Knight Two з пристикованим до нього VSS Unity. Самостійний політ космічного корабля при цьому не проводився. Представники Virgin Galactic називають такі польоти "контрольованим транспортуванням" (captive carry).

Політ тривав 3 години 43 хвилини і надалі фахівці компанії займуться аналізом зібраних за час польоту даних, що дозволить відкалібрувати системи навігації та телеметрії, уточнює сайт аерокосмічної компанії Virgin Galactic, відомої своїми планами щодо організації доступних туристичних суборбітальних космічних польотів.

Під час польоту на борту SpaceShipTwo VSS Unity знаходилися два пілоти, а на борту WhiteKnightTwo - два пілоти та інженер. Основним завданням польоту був збір даних для подальшого вивчення з метою внесення конструкційних поліпшень.

Корабель VSS Unity був представлений у лютому 2016 року. Це другий корабель з серії SpaceShipTwo. Перший примірник, названий VSS Enterprise, зазнав аварії під час випробувального польоту в 2014 році. Корабель розбився через несанкціоноване переведення хвостового оперення в режим гальмування, а катастрофа призвела до загибелі одного з пілотів. Офіційною причиною нештатної ситуації названий людський фактор.

Фото: virgingalactic.com

Відео: virgingalactic.comj

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-