Apple усунула лазівки в iOS

Apple усунула лазівки в iOS

Укрінформ
В операційній системі Apple iOS були виявлені три раніше невідомих загрози, через які зловмисники могли легко шпигувати за жертвою за допомогою її ж власного телефону.

Дізнавшись про це, компанія Apple терміново випустила оновлення свого програмного забезпечення, повідомляє BBC.

10 та 11 серпня юрист і правозахисник з Об'єднаних Арабських Еміратів Ахмед Мансур отримав на свій iPhone 6 від невідомих відправників СМС-повідомлення з посиланнями. У повідомленнях зазначалося, що відкривши посилання, адвокат зможе отримати певну секретну інформацію про тортури ув'язнених в ОАЕ.

Мансур вирішив переслати підозрілі СМС-ки фахівцям з комп'ютерної безпеки з компаній Citizen Lab і Lookout.

За словами експертів, якби Мансур перейшов за посиланням, на його iPhone було б непомітно встановлено програмне забезпечення, що дає хакерам контроль над камерою й мікрофоном і дозволяє відстежувати все, що діється навколо.

За допомогою шкідницького софту зловмисники змогли б записувати дзвінки і повідомлення в месенджерах WhatsApp і Viber і контролювати місцезнаходження і пересування правозахисника.

"Це найдосконаліший пакет шпигунського ПЗ, який коли-небудь нам доводилося бачити", - йдеться в заяві компанії Lookout.

Фахівці з комп'ютерної безпеки вважають, що небезпечний софт був розроблений ізраїльською компанією NSO Group, що займається створенням програм для боротьби з кіберзагрозами.

Як зазначає оглядач BBC з питань технологій Дейв, NSO Group відома серед експертів як "постачальник кіберозброєнь".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-