Вчені знайшли придатну для життя планету

Вчені знайшли придатну для життя планету

Укрінформ
Міжнародна група вчених, що вивчають космос, заявила про виявлення планети Проксіма b, на якій може бути життя і до якої можна буде дістатися під час майбутніх космічних місій.

Про це повідомляє ВВС.

Планета трохи більше Землі і знаходяться всього в чотирьох світлових роках від неї, повідомили вчені на прес-конференції в штабі Південної європейської обсерваторії.

Проксіма b обертається навколо зірки Проксима Центавра. Ця зірка входить в систему Альфа Центавра і є червоним карликом. Повний оборот навколо зірки, вона робить за 11 днів.

Планета знаходиться в так званій зоні життя зірки. Температура на планеті така, що на ній може бути вода в рідкому вигляді, а клімат придатний для життя.

Проксіма b, таким чином, стала найближчою планетою до Сонячній системі, де можливе життя.

Вчені не виключають, що на планеті є свій "тропічний пояс" - сонячне місце, де і зосереджена вода. При цьому клімат Проксими b сильно відрізняється від земного. Вчені, наприклад, сумніваються, що на планеті змінюються пори року.

Раніше найближчою до Сонячної системи планету, на якій може бути життя, вважалася планета Wolf 1061c, що знаходиться в сузір'ї Змієносця. Вона знаходиться в зоні зірки Wolf 1061, яка є червоним карликом, і знаходиться приблизно в 13,7 світлового року від землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-