Хакер виклав в інтернет особисті дані майже 200 демократів Конгресу США

Хакер виклав в інтернет особисті дані майже 200 демократів Конгресу США

Укрінформ
Хакер виклав у відкритий доступ в інтернеті електронні адреси і номери мобільних телефонів майже 200 представників Демократичної партії США, які є нинішніми і колишніми членами Палати представників американського Конгресу.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

"Хакер або група хакерів, під ім'ям "Guccifer 2.0", заявили, що записи були вкрадені в рамках злому комітету Демократичної партії США з виборів у конгрес (DCCC)", - йдеться в повідомленні.

Ряд чиновників в американській розвідці «вірить, що винуватцями злому DCCC, так само як і злому Національного комітету Демократичної партії, є хакери, які підтримуються урядом Росії», пише WSJ.

Як зазначає видання, щонайменше одна компанія, яка спеціалізується на кібербезпеці, заявила, що між Guccifer 2.0 і Росією є зв'язок, хоча хакер заперечує його існування.

Представник Білого дому відмовився від коментарів, пише видання.

Одін з фігурантів опублікованих даних - демократ Стені Хоєр - повідомив виданню, що йому невідомо про випадок. «Взагалі вперше про це чую», - сказав він.

Йдеться про хакера Guccifer 2.0, який заявив, що нинішній витік - це частина злому комітету Демократичної партії США з виборів в конгрес (DCCC), про який повідомлялося раніше і в якому, за даними ЗМІ, був виявлений російський слід.

Вкрадені дані можуть бути корисними для представників іноземних спецслужб, які, використовуючи цю інформацію, можуть спробувати перехопити конфіденційну інформацію.

Так, серед опублікованих даних були контакти членів комітету з розвідки, комітету у справах Збройних сил, комітету із зовнішніх зв'язків Палати представників.

«Це важлива інформація, і вона може бути використана дуже згубним чином іноземним урядом», - зазначив Хоєр.

Хоєр в розмові з газетою підкреслив, що Білий дім, Конгрес і спецслужби США мають розглянути можливість використання «заходів у відповідь» на злом. «Думаю, велика кількість людей збирається змінити номер телефону найближчим часом», - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-