NASA знайшло заміну російським космічним кораблям для польотів на МКС

NASA знайшло заміну російським космічним кораблям для польотів на МКС

Укрінформ
NASA уклало другий контракт з компанією SpaceX на здійснення пілотованого польоту на Міжнародну космічну станцію.

Про це повідомляє сайт Національного управління США з повітроплавання і дослідження космічного простору (NASA).

Нині доставка американських астронавтів на МКС здійснюється на російських кораблях «Союз». Але NASA активно працює над тим, щоб забезпечити пілотовані запуски з власної території. Для цього планується використовувати корабель Crew Dragon компанії SpaceX, а також апарат CST-100 Starliner, що розробляється фахівцями Boeing.

Перший контракт на пілотований політ до МКС був підписаний зі SpaceX в листопаді минулого року. З Boeing укладені два договори — у травні і грудні 2015-го. За умовами угоди з NASA, кожна з компаній має забезпечити мінімум два і максимум шість пілотованих запусків.

«Оформлення другого контракту на пілотований запуск зі SpaceX, поряд з двома контрактами з Boeing, забезпечать надійний доступ на орбітальну станцію на американських ракетах і кораблях», - заявили в NASA.

Який з підрядників - SpaceX або Boeing - здійснить запуск першим, стане ясно пізніше, коли проекти увійдуть у фінальну стадію. У NASA підкреслюють, що контракти на пілотовані польоти укладаються за два–три роки до фактичних стартів. Тобто, перший запуск може відбутися в середині 2017-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-