Материнська компанія Google збільшила прибуток на чверть

Материнська компанія Google збільшила прибуток на чверть

Укрінформ
Керівництво Alphabet, материнської компанії Google, оголосило фінансові результати за другий квартал 2016 року. Виручка компанії зросла на 21 відсоток за рахунок мобільних застосувань і відео.

Про це повідомляє DW.

"Консолідована виручка компанії Alphabet, що керує активами Google, у другому кварталі 2016 року становила 21,5 мільярда доларів. Про це говориться у звітності компанії, оприлюдненій у четвер, 28 липня. Виручка компанії зросла на 21 відсоток порівняно з тим же періодом попереднього року.

Чистий прибуток компанії зріс майже на чверть до 4,9 мільярдів доларів. Зростання прибутку пов'язують зі збільшенням продажів реклами на мобільних пристроях і планшетах, а також через зростання попиту користувачів і рекламодавців на відеоконтент, зазначається у повідомленні.

За словами аналітика компанії BGC Partners Коліна Гілліса, як правило, рекламодавці платять менше за клік користувача мобільних телефонів. У 2015 році велику частину доходу від реклами Alphabet принесли кліки із звичайних комп'ютерів. Проте, високі показники виручки у сегменті мобільних застосувань і відео дають змогу аналітикам припустити, що ситуація на ринку починає мінятися.

Сам Google приніс материнській компанії пригнічуючу частину доходів - 21,3 мільярда доларів. Операційний прибуток становив 6,9 мільярда. Доходи Google від реклами зросли на 19,5 відсотка і становили 19,15 мільярда. На 29 відсотків збільшилися доходи у сегменті pay per click, де рекламодавець платить компанії, якщо користувач зайшов на його сторінку за рекламним посиланням.

Фото: Tony Avelar/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-