Українські школярі - у ТОП-100 молодих вчених від Google

Українські школярі - у ТОП-100 молодих вчених від Google

Укрінформ
Четверо українських школярів увійшли у ТОП-100 найкраших молодих вчених наукового конкурсу "Google Science Fair-2016".

Результати відбору заявок молодих дослідників опубліковані на сайті Google Science Fair.

"На минулому тижні завершився перший етап  конкурсу молодих вчених Google Science Fair-2016, за підсумками якого були відібрані 100 кращих наукових проектів школярів та студентів зі всього світу. До їх числа увійшли і четверо школярів з України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед них: Микита Гордієнко, 17 років, з проектом "Am_I_Fatigued: як розпізнати накопичену втому та запобігти непоправному".  У своєму проекті молодий дослідник пропонує новий метод відслідковування накопиченої втоми, який може використовуватися в повсякденному житті для її оцінки, отримання порад та консультацій.

Антон Тихоненко, 15 років, запропонував проект створення функціонального протезу руки для пацієнтів з ектродактилією. Як зазначив винахідник у описі свого проекту, цей протез допоможе людям з дефектами пальців незалежно рухати ними;

Данило Кузнєцов, 15 років, представив на конкурс дослідження геліосинхронних орбіт в тераформуванні планет з використанням доступних у космосі речовин;

Наймолодша учасниця, 13-річна Поліна Хадеєва, запропонувала на конкурс проект "Фотометричне дослідження астероїда 2012 LC1". Як зазначила Поліна в описі до проекту, вже перші дослідження дозволили встановити період обертання астероїду та його приблизну форму та розмір.

11 серпня будуть визначені імена 16 фіналістів конкурсу. Переможець отримає головний приз - грант на навчання в США у розмірі 50 тисяч доларів США.

Серед інших призів - дві премії у розмірі $15 тисяч кожна - Innovator від журналу Scientific American та Explorer від журналу National Geographic, які присуджуються за самий визначний проект, який демонструє експериментальний підхід до вирішення ключових проблем оточуючого світу.

Нагадаємо: Google Science Fair - міжнародний науковий конкурс для школярів та студентів віком від 13 до 18 років. Участь в ньому можна брати як самостійно, так і у складі команди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-