Вчені кажуть, що біля Альфи Центавра можуть бути двійники Землі

Вчені кажуть, що біля Альфи Центавра можуть бути двійники Землі

Укрінформ
Вчені з Університету штату Пенсільванія заявили про те, що у зірки Альфа Центавра можуть існувати землеподібні планети. 

Висновки вчених були опубліковані на сайті arXiv.org, інформує ZN.UA.  

Альфа Центавра – подвійна зірка, розташована на відстані 4,36 світлових роки від Землі. Система включає два основні компоненти: α Центавра А і α Центавра B, які за своїми параметрами нагадують Сонце. Крім того, згідно із розрахунками вчених, до системи входить червоний карлик Проксима Центавра.

Раніше вчені припускали наявність землеподібних планет біля Альфи Центавра, тепер же дослідники провели комп'ютерне моделювання та отримали нові докази цієї теорії. Нові розрахунки показали, що біля α Центавра А можуть розташовуватися кілька землеподібних планет, схожі небесні тіла можуть бути і біля α Центавра B.

Більш того, вчені встановили, що ці екзопланети знаходяться в зоні населеності, тобто на такій відстані від світила, коли на них можливе існування життя.

Раніше британський астрофізик Стівен Хокінг і російський бізнесмен Юрій Мільнер повідомили про запуск проекту Breakthrough Starshot, у рамках якого планується розробка невеликих безпілотних космічних апаратів для відправки до інших зірок. Космічні апарати летітимуть до Альфи Центавра 20 років зі швидкістю 160 млн км/ч.

Фото: en.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-