Associated Press замінило спортивних журналістів роботами

Associated Press замінило спортивних журналістів роботами

Укрінформ
Агентство Associated Press стало використовувати штучний інтелект для висвітлення ігор нижчих бейсбольних ліг США.

Про це пише Новое время.

Агентство пішло на такий крок, оскільки раніше кореспонденти агентства не приділяли уваги висвітленню цих ігор. Тепер Associated Press заповнила цю прогалину за допомогою новин, що генеруються штучним інтелектом.

Для написання матеріалів використовується програмне забезпечення, розроблене компанією Automated Insights і дані MLB Advanced Media (MLBAM) – офіційного статистичного провайдера нижчих бейсбольних ігор.

Перш ніж підпустити ШІ до написання матеріалів, спортивний підрозділ агентства тестував систему протягом року. За словами директора AP Sports Баррі Бедлана, з технічної точки зору створення системи не було важким.

«Для AP практика використання штучного інтелекту не в новинку. Раніше агентство використовувало його для висвітлення бізнес-тематики, наприклад, звітів про доходи компаній. Як зазначає Бедлан, AP використовує ШІ, щоб розвантажити редакторів і авторів і задіяти їх у більших проектах, що вимагають дослідної роботи», - йдеться у повідомленні.

Не тільки Associated Press автоматизує процес написання новин. За даними видання Nieman Reports, до подібної практики також звертаються Forbes, The New York Times і Yahoo.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-