Приватні підприємці реалізовували на Херсонщині викрадені у Польщі автівки

Приватні підприємці реалізовували на Херсонщині викрадені у Польщі автівки

Укрінформ
Викриті на Херсонщині приватні підприємці, які реалізовували незаконно ввезені з-за кордону легкові автомобілі престижних марок, більше року займалися продажем викрадених, скоріш за все у Польщі, машин.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла у п'ятницю начальник відділу комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області Ірина Сальник.

"Підприємці вели цей свій бізнес більше року. Автомобілі ввозили із Польщі, і як свідчать виявлені факти - не купували їх там, а, скоріш за все, крали. Вони виконували індивідуальні замовлення клієнтів, зокрема, на автомобілі Toyota Land Cruiser, BMW, Mercedes, Skoda Octavia, а також продавали ввезені з Польщі машини по запчастинах. Під час обшуків були вилучені державні номерні знаки автомобілів, які перебували у розшуку, а також спеціальне обладнання "код-грабери", яке можна використовувати для несанкціонованого відкриття транспортних засобів. За додаткову платню допомагали новим власникам автівок виготовляти підроблені технічні паспорти та номерні знаки", - зазначила Сальник.

За її словами, наразі йдеться про 15 незаконно ввезених на Херсонщину із Польщі легковиків, сумарна вартість яких, за попередніми оцінками, становить понад 1,8 млн гривень. Реалізовували ці автомобілі на території області за низькими цінами.

"Наразі слідчі простежують увесь ланцюжок поставок машин цією групою із Польщі до Херсонщини", - розповіла Сальник.

Слідчі дії тривають. Досудове слідство у кримінальному провадженні здійснює слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-