У США створили потужний 1000-ядерний процесор

У США створили потужний 1000-ядерний процесор

Укрінформ
Дослідники з Каліфорнійського університету в Дейвісі розробили 1000-ядерний процесор, який був виготовлений корпорацією IBM на базі 32-нм технологічного процесу.

Про це повідомляє CNews.

У 2010 році свій 1000-ядерний процесор представили шотландські дослідники, проте KiloCore, за словами американців, помітно перевершує попередника по ефективності.

Кожне ядро ​​процесора KiloCore здатне працювати незалежно і виконувати власну мікропрограму. Як стверджують розробники чіпа, цей підхід набагато ефективніший, ніж той, який використовується зараз у процесорах графічних прискорювачів.

Процесор KiloCore отримав 621 млн транзисторів і здатний виконувати 1,78 трлн команд в секунду, витрачаючи всього лише 0,7 Вт, що дозволяє використовувати у якості джерела живлення батарейку формату AA.

Творці процесора вже підготували для нього ряд демонстраційних програм, призначених для кодування і декодування бездротових сигналів, обробки відеопотоків, шифрування і виконання інших завдань, пов'язаних з обробкою великої кількості даних тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-