Apple представила кілька новинок

Apple представила кілька новинок

Укрінформ
Всесвітньо відомий виробник комп'ютерних технологій та програмного забезпечення американська компанія Apple у понеділок представила кілька новинок своєї продукції.

Презентація відбулася в Moscone Center (штат Каліфорнія, США) рамках Всесвітньої конференції розробників (WWDC 2016), повідомляє Укрінформ.

Серед нових продуктів, які Apple презентувала для своїх шанувальників, представлені операційні системи: macOS Sierra для комп'ютерів, iOS10 для смартфонів та планшетів, watchOS для смарт-годинників Apple Watch, а також нову tvOS для Apple TV. Крім того, компанія запустила навчальний додаток Swift Playgrounds, спрямований на навчання програмуванню навіть дітей на мові Swift.

В якості головних нововведень в операційній системі для комп'ютерів macOS компанія додала програму голосових команд Siri, відому по мобільним пристроям. Крім того, нова система буде здатна обмінюватися скопійованим буфером обміну між iMac та iPhone. Значно розширилися можливості роботи в iCloud.

"Операційка" для мобільних пристроїв iOS10 зробила більш зручними функції 3D Touch, розпізнавання обличь на фото, покращила роботу з Apple Music. Крім того, змінено інтерфейс для мап, який тепер буде більш докладним, а також додано десятки нових можливостей в уже існуючі програми.

Apple Watch з новою версією інтерфейсу тепер, як пообіцяли творці, будуть "зовсім іншими годинниками". Крім зміненого інтерфейсу та нових циферблатів, у них з'явиться нова функція екстреного виклику. Лише від натискання однієї кнопки буде відправлено повідомлення на раніше введений номер та місце положення на карті. З'явиться також новий додаток "Breathe", який допоможе стежити за диханням під час занять йогою або іншої активності.

Нововведення отримала й наступна версія системи tvOS. Більш функціональною стала Siri, яка тепер може легко шукати ролики в YouTube Крім того, з'явилися нові теми оформлення.

Додаток Swift Playgrounds, який можна буде встановити на iPad, дозволить сотням мільйонів людей вивчати програмування з азів. Будь-хто тепер зможе розробляти нові додатки для iOS. Програма містить багато підручників та інструкцій, які, на переконання представників компанії, дозволять підвищити грамотність користувачів у XXI сторіччі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-