"Залізнична революція": Deutsche Bahn випробовує безпілотні поїзди

Укрінформ
Німецький залізничний холдинг Deutschen Bahn має намір через кілька років запустити потяги без машиністів. Випробування вже тривають. Серйозне питання - як працевлаштувати нинішніх працівників.

Про це виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung розповів гендиректор перевізника Рюдигер Грубе.

«Я розраховую, що в 2021-2022 або 2023 році прийдемо до того, що зможемо повністю перейти на автоматичне управління поїздами на деяких ділянках наших доріг», - розповів Грубе.

Він зазначив, що автономне, без участі машиніста, водіння на залізниці, де ходять швидкі і звичайні, пасажирські і вантажні поїзди, набагато складніша система, ніж у метро, але її цілком можна реалізувати.

«Перші пілотні проекти вже йдуть, ми створили випробний полігон у горах Ергцебірге (Рудних горах)», - повідомив Грубе.

Втім для здійснення «залізничної революції» потрібна ще згода простих працівників. Керівник концерну сподівається на те, що вони підтримають його плани. «Виробничі ради і профспілки також визнають, що оцифрування, діджиталізація змінюють світ», - запевняє він. Своїм клієнтам Грубе хоче запропонувати найсучасніші технології.

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого ц.р. через помилку в результаті лобового зіткнення двох поїздів у Баварії загинуло 11 осіб, більш як 80 отримали поранення.

Фото: DDP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-