Український Ан-178 здійснив демонстраційний політ на авіасалоні в Берліні

Український Ан-178 здійснив демонстраційний політ на авіасалоні в Берліні

Фото
Укрінформ
Авіакосмічний салон ILA Berlin Air Show 2016 – перше міжнародне авіашоу, в якому український близькомагістральний військово-транспортний літак Ан-178 бере участь у показовій льотній програмі.

Про це кореспонденту Укрінформу в ФРН розповів директор програми, заступник головного конструктора літака Ан-148 і його модифікацій Віктор Казуров.

"Це третій авіасалон, в якому Ан-178 бере участь і перший, на якому літає", - сказав Казуров.

Машина, що злетіла 7 травня 2015 року, вже побувала в якості статичного експонати на виставках в Ле Бурже (Париж) і Дубаї, обидві проходили в 2015 році. У Берліні, де він представлений вперше, літак здійснює демонстраційні польоти щодня.

Пілоти розповіли кореспонденту агентства, що піднімали машину в повітря і в умовах сильного вітру (як у п'ятницю), коли деякі учасники вважали за краще перечекати, і в умовах дощу і поганої видимості, як було в перший день роботи виставки.

Ан-178 – одна з найновіших та найсучасніших моделей у такому класі літака, розповів його розробник. Вона є продовженням лінійки літаків сімейства Ан – Ан-148 і Ан-158 і буде готова замінити собою літаки типу Ан-12 і С-160.

За словами Казурова, в даний час літак, який поки що існує в єдиному екземплярі, проходить етап сертифікації. Він втілює в собі останні досягнення найсучасніших систем управління, електронної авіоніки, відповідає всім сучасним вимогам. Він економічніший і розвиває більшу швидкість, ніж літаки в такому ж спектрі (на міжнародному ринку український лайнер займає нішу між американським С-130, європейськими З-27 та З-295). До переваг транспортника відносяться і його габарити, що дозволяють розмістити в кабіні два морських контейнери, вантаж вагою від 15 до 18 тонн. Літак може використовуватися як цивільної авіації, так і на службі у Військово-повітряних силах.

Виробники орієнтуються на ринки Європи та Азії. У Берліні відбулися переговори з потенційними партнерами, зокрема, з бундесверу.

Усього у виставці в столиці Німеччини беруть участь 1017 експонентів з 37 країн.

Україна також представлена на одній із найпрестижніших виставок провідними вітчизняними виробниками авіаційних моторів - ВАТ Мотор Січ і держпідприємством "Івченко-Прогрес".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-