Створили світильник, який здатний зарядити смартфон за допомогою тепла

Створили світильник, який здатний зарядити смартфон за допомогою тепла

Укрінформ
Світильник Candela поєднує в собі унікальний дизайн, сучасні технології і турботу про навколишнє середовище. Він використовує тепло вогню, щоб виробляти енергію, яку можна використовувати для зарядки мобільних пристроїв. Крім того, подібні світильники випромінюють приємне для очей світло.

Про це повідомляє Naked-Science.

За словами дизайнера Candela Франциско Гомеса, в концепті використовується термоелектричний ефект Зеєбека, завдяки якому і виробляється енергія. Сам ефект являє собою явище виникнення електричного струму в ланцюзі, що складається з провідників, контакти між якими мають різну температуру.

Світильник Candela працює на біоетанолі - чистому і поновлюваному паливі, яке виготовляється з рослин. За рахунок нього свічка всередині світильника сприяє виробленню енергії, яка живить світлодіодне підсвічування і дозволяє заряджати мобільні пристрої за допомогою USB-кабелю.

Сам Франциско Гомес каже про свій винахід, як про крок вперед в еволюції світла. Будучи прихильником екологічно чистих джерел енергії, він неодноразово акцентує увагу на тому, що його концепт дозволить заряджати смартфони, використовуючи електроенергію, яка виробляється безпосередньо в самому світильнику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-