EASA розробляє

EASA розробляє "кодекс поведінки" для дронів

Укрінформ
Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) створює оперативну групу для оцінки ризику зіткнення безпілотників і літаків та розробляє "кодекс поведінки" для дронів.

Рішення про це прийнято 4 травня, повідомили кореспондентові Укрінформу у штаб-квартирі організації.

“Європейське агентство авіаційної безпеки оголошує про створення під своєю егідою цільової групи для оцінки ризику зіткнення між БПЛА і літаками", - поінформували в EASA.

Спеціалісти - представники авіапрому і виробників двигунів - проведуть аналіз усіх відомих фактів таких зіткнень і їх наслідків, дослідження вразливості різних категорій повітряних суден (великі літаки авіації загального призначення і вертольоти), зокрема, найуразливіших частин - лобового скла, двигунів і планера. За необхідності, будуть проведені фактичні випробування.

Передбачається провести консультації з європейськими державами-членами EASA та іншими зацікавленими сторонами, а також компетентними органами іноземних держав. Наприкінці липня буде опубліковано звіт про результати роботи групи і скликана робоча нарада із зацікавленими сторонами з метою представлення й обговорення своїх висновків і рекомендацій.

EASA нині розробляє нормативну базу з безпеки польотів безпілотних літальних апаратів в Європі з урахуванням випадків зіткнення між БПЛА і літаками.

Передбачається комплекс заходів для дронів, зокрема, робота їх у візуальній видимості, польоти на висоті 150 м над землею, оснащення апаратів розпізнавальними функціями, а також їх обов'язкова реєстрація. Відтак будь-яке використання безпілотників поблизу аеродромів потребує спеціального дозволу від національної авіаційної влади на основі оцінки ризику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-