Росія із другої спроби запустила першу ракету з космодрому

Росія із другої спроби запустила першу ракету з космодрому "Восточный"

Відео
Укрінформ
З нового російського космодрому "Восточный" у четвер, 28 квітня, проведений повторний старт ракети-носія "Союз" із трьома супутниками на борту.

Це передає ВВС.

"Ракета несе супутники "Михайло Ломоносов", "Аист-2Д" і Samsat-218. Вони вже виведені на проміжну орбіту. "Союз" вдалося відправити в космос з нового космодрому тільки з другої спроби", - зазначається в публікації.

Як вказується, перша була проведена 27 квітня. Але тоді підготовка до пуску була перервана за півтори хвилини до старту. За повідомленням Роскомосу, це відбулося через збій роботи автоматизованої системи управління.

Після цього комісія вирішила організувати повторний старт на добу пізніше.

Як відомо, запуск ракети з Східного став першим в історії цього космодрому.

Будівництво космодрому "Восточный" супроводжувався низкою скандалів. У середу, виступаючи на засіданні комісії, яка з'ясовує причини перенесення першого запуску, президент РФ Путін сказав, що винним у розкраданнях при будівництві космодрому "Восточный" "доведеться змінити теплу домашню постіль на тюремні нари". За його словами, у зв'язку з розкраданнями при будівництві космодрому порушено шість кримінальних справ. Двоє підозрюваних перебувають у СІЗО, ще двоє - під домашнім арештом.

Російська влада планє, що цей космодром в Амурській області стане основним стартовим майданчиком для запусків російських космічних ракет.

Наразі вони здебільшого запускаються з космодрому Байконур у Казахстані.

Фото: Российская газета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-