У Києві відкрився таксопарк електромобілів

У Києві відкрився таксопарк електромобілів

Укрінформ
У столиці розпочала свою роботу перша служба таксі, автопарк якої складається виключно з електромобілів.

Про це повідомляє Slavpeople.

Автопарк поки невеликий: 12 електромобілів Nissan Leaf. Тому викликати таксі диспетчери рекомендують як мінімум за півгодини до виїзду: тоді електромобіль точно приїде. До кінця року автопарк планується збільшити до кількох сотень.

Заряджаються транспортні засоби «Оксі-Таксі» в мережі станцій експрес-зарядки, якы здатні забезпечити заряд 50% батареї електромобіля приблизно за 15 хвилин, і 80% - приблизно за півгодини. Планується, що один електромобіль за одну робочу 12-годинну зміну відвідає зарядну станцію не більше 2-3 рази. Тобто, загальний час, витрачений на відновлення ресурсу батареї, не перевищить однієї години за зміну.

Проте, у електромобілів є одна особливість: якщо водій «гнатиме» 100 км/год, то заряд може несподівано закінчитися. Тому їхати на такому таксі на вокзал з запізненням, чекаючи, що воно домчить вчасно з високою швидкістю - точно не варто.

Нажаль таких станцій у Києві поки що тільки дві: на проспекті Науки і вулиці Здолбунівській. Незабаром планується відкриття ще однієї недалеко від Борисполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-