SpaceX вперше посадила ракету Falcon 9 на платформу в океані

SpaceX вперше посадила ракету Falcon 9 на платформу в океані

Укрінформ
Приватна американська космічна компанія SpaceX вперше після чотирьох невдалих спроб здійснила посадку ракети-носія Falcon 9 на спеціальну платформу в Атлантичному океані.

Про це повідомляє AFP.

"Перший ступінь Falcon 9 щойно приземлився на нашому "Of Course I Still Love You" (назва платформи - ред.)", - зазначається у повідомленні SpaceX у Twitter.

Представник NASA Джордж Діллер підтвердив, що ракета успішно приземлилася після того, як вивела на навколоземну орбіту транспортний корабель Dragon, що прямує до міжнародної космічної станції (МКС).

Перший ступінь Falcon 9 здійснив першу в історії вертикальну посадку на морську платформу. Відео приземлення ракети опублікував у своєму мікроблозі Twitter власник SpaceX Ілон Маск.

За словами Маска, вартість пального для польоту обходиться в 300 тисяч доларів, а будівництво самої ракети-носія - в 60 мільйонів.

У разі успіху перший ступінь ракети-носія планується використовувати неодноразово, що стане економічним проривом у космічній галузі.

Нагадаємо, раніше компанію SpaceX переслідувала серія невдач. У червні 2015 ракета з вантажним кораблем на борту зазнала аварії на третій хвилині польоту. Перша успішна посадка Falcon 9 була здійснена в грудні, але не на морську платформу, а на спеціальний майданчик на мисі Канаверал. У березні 2016 ракета змогла здійснити лише жорстку посадку на морську платформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-