Закон 18 століття в дії: від Apple вимагають «зламати» ще 12 смартфонів

Закон 18 століття в дії: від Apple вимагають «зламати» ще 12 смартфонів

Укрінформ
Міністерство юстиції США намагається через суд змусити компанію Apple розблокувати ще 12 смартфонів.

Співрозмовники видання не уточнили, в рамках яких саме справ Мін'юст вимагає від Apple забезпечити доступ до даних телефонів. Джерела лише повідомили, що ці справи не пов'язані з тероризмом, пише Meduza з посиланням на Wall Street Jornal.

Джерела видання повідомили, що як і у випадку з вимогою зламати iFone терориста, прокуратура посилається на закон «Про всі позовні заяви і постанови судів» (All Writs Act) від 1789 року.

Раніше глава компанії Apple Тім Кук у своєму зверненні до американських клієнтів компанії зробив таку заяву: «Наслідки вимог влади викликають серйозні побоювання. Якщо уряду вдасться обґрунтувати доступ до даних вашого iPhone, посилаючись на закон «Про всі позовні заяви і постанови судів 1789р.», влада може отримати право доступу до даних будь-якого пристрою. Влада може піти далі і вимагати від Apple створити програмне забезпечення для перехоплення повідомлень, доступу до фінансових даних та інформації про здоров'я користувача, відстеження його місцезнаходження, або навіть доступу до мікрофона та камери телефону без відома користувача».

Як відомо, 16 лютого суд зобов'язав Apple допомогти ФБР зламати мобільний телефон Сіада Фарука, який брав участь у вбивстві 14 осіб у Сан-Бернардіно в грудні 2015 року. Глава Apple Тім Кук відмовився виконати вимогу суду, вказавши, що влада таким чином ставлять під загрозу безпеку всіх клієнтів, створюючи небезпечний прецедент.

На бік Apple встали Facebook, Twitter, WhatsApp і Google. Засновник Microsoft Білл Гейтс підтримав запит ФБР про злом iPhone. «Це конкретний випадок, коли уряд просить про доступ до інформації», — сказав Гейтс в інтерв'ю Financial Times, пояснивши, що влада США, на його думку, «не просять про деякої загальної речі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-