Американські вчені винайшли роботизовану руку для барабанщиків

Американські вчені винайшли роботизовану руку для барабанщиків

Відео
Укрінформ
Дослідники з Центру музичних технологій при Технологічному інституті Джорджії створили знімну механічну руку, що перетворює ударника в "трирукого кіборга".

Про це повідомляє Gizmodo.

Основною перевагою винаходу є той факт, що роботизована рука не просто копіює рухи барабанщика, а реагує на музичні вібрації і доповнює музичний ряд, створюваний ударником. Рука довжиною 61 см вловлює музичні хвилі і імпровізує з тактом і ритмом. Наприклад, якщо барабанщик буде грати швидше або повільніше, "розумна" рука підлаштується під його темп.

Агрегат оснащений акселерометром, що допомагає йому корегувати власне положення щодо барабанної установки. Завдяки технології захоплення руху, рука рухається м'яко і природно. Винахідник руки Гіл Вайнберг раніше вже працював з "музичними" роботизованими кінцівками: вчений розробив смарт-протез для відомого ударника Джейсона Барнса, який втратив руку внаслідок нещасного випадку.

Вайнберг вважає, що роботи, здатні допомагати людям грати музичні партії - це прямий шлях до створення по-справжньому корисних винаходів в сфері робототехніки, адже, вони розширюють можливості людини. Вчений бачить майбутнє цієї технології в медицині та інженерії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-