ЄС і США обмінюватимуться даними у Facebook

ЄС і США обмінюватимуться даними у Facebook

Укрінформ
Євросоюз і США після кількамісячних переговорів уклали нову угоду про посилення контролю за передачею даних про європейських громадян такими американськими Інтернет-гігантами, як Facebook і Google.

Про це повідомляє DW.

«Угода замінить двосторонню угоду "Safe Harbor" ("Безпечна гавань"), яка діяла 15 років і дозволяла американським концернам безперешкодно обмінюватися персональною інформацією. Відтепер дотримання посилених правил європейська влада перевірятиме щорічно», - наголошується у повідомленні.

У жовтні 2015 року європейський суд у Люксембурзі визнав попередню угоду неправомірною. Приводом для розгляду став позов, який проти Facebook подав житель Австрії Максиміліан Шремс. Австрієць звинуватив компанію в порушенні вимог із захисту особистих даних.

Скарга на Facebook стала реакцією на інформацію про те, що американські спецслужби можуть легко отримати доступ до особистих даних користувачів, оскільки вони зберігаються на серверах у США. Таким чином на них поширювалися американські приписи про захист персональної конфіденційної інформації, менш суворі, ніж в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-