Фахівці США в Києві шукають

Фахівці США в Києві шукають "російський слід" Black Energy

Укрінформ
До України прибула група американських експертів із кібербезпеки для детального дослідження інцидентів ураження інфраструктури вірусом Black Energy, зафіксованих на підприємствах України протягом останніх двох місяців.

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці прес-служба ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

«В Україну прибула група американських експертів із кібербезпеки енергетичного сектору США, щоб детальніше дослідити інциденти ураження інфраструктури вірусом Black Energy, які були зафіксовані на підприємствах України протягом останніх двох місяців. У рамках робочого візиту делегація відвідала ДП МА «Бориспіль», - йдеться у повідомленні.

ІT-спеціалісти аеропорту «Бориспіль» зустрілися з американськими фахівцями з кібербезпеки, які надали рекомендації щодо заходів з підвищення безпеки та особливостей реагування на подібні інциденти у майбутньому.

Підсумковий звіт щодо висновків роботи група американських експертів планує згодом передати для розгляду на рівні урядів США та України.

Нагадаємо, 16 січня 2016 р. було виявлено ознаки хакерського проникнення до інформаційних систем аеропорту "Бориспіль" із застосуванням вірусу Black Energy, яке було успішно локалізовано.

За словами речника Адміністрації Президента з питань АТО Андрія Лисенка, раніше такий самий тип вірусу було виявлено під час хакерської атаки на обленерго в Івано-Франківську, що може вказувати на цілеспрямований характер акцій як диверсій з боку Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-