Інопланетяни мовчать через нестабільний клімат - вчені

Інопланетяни мовчать через нестабільний клімат - вчені

Укрінформ
На думку вчених, складні форми життя (у тому числі розумні) на планетах в інших зоряних системах є вкрай рідкісним явищем і малопоширеним у Всесвіті, як вважають деякі вчені.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Дослідники стверджують, що життя у разі свого виникнення на екзопланетах не встигне розвинутися до складних багатоклітинних форм, як на Землі, і загине. Причиною цього фахівці називають нездатність небесних об'єктів підтримувати придатні для життя умови.

Поява людини на Землі пов'язано з мільярдами років еволюції. Венера, Земля і Марс чотири мільярди років тому мали подібні фізико-хімічні умови на своїх поверхнях. Однак тільки Блакитна планета зуміла зберегти їх для підтримки життя. На Венері стало занадто жарко, а на Марсі - холодно.

Фахівці вважають, що підтримка комфортних умов на екзопланеті може бути пов'язана з діяльністю живих організмів задля створення парникового ефекту.

Якщо коли-небудь людству вдасться відвідати інші планети, на яких було життя, то, як вважають вчені, там люди виявлять останки не складних, а простих організмів.

«Переважна більшість скам'янілостей у Всесвіті буде належати загиблим мікробам, а не багатоклітинним видам, таким як динозаври або гуманоїди, які розвивалися протягом мільярдів років», - сказав співавтор роботи Чарлі Лайнуівера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-