США і великі інтернет-компанії об'єднають зусилля в боротьбі проти ІДІЛ

США і великі інтернет-компанії об'єднають зусилля в боротьбі проти ІДІЛ

Укрінформ
Адміністрація Білого дому має намір спільно з провідними IT-компаніями зменшити можливості терористичного угруповання "Ісламська держава" впливати на громадян через соціальні мережі.

Про це пише видання CNN Money за підсумками саміту представників влади і IT-компаній, який відбувся в п'ятницю.

"Офіційні високопосадовці федерального рівня та великі технологічні компанії Америки в п'ятницю провели саміт у Сан-Хосе (штат Каліфорнія), щоб обговорити способи, як завадити ІДІЛ проводити вербування терористів в соціальних медіа", - йдеться в публікації.

За словами представника однієї з інтернет-компаній, який взяв участь у саміті, Білий дім розглядає кілька ідей.

"Одним із ключових напрямів є відстеження радикалів", - зауважив співрозмовник. Зокрема, за його словами, Білий дім запропонував обговорити "методи для їх виявлення та встановлення ступеню радикалізації". У цьому зв'язку влада підтвердила, що все має відбуватися з урахуванням першої поправки до Конституції США, яка захищає права й свободи громадян.

"Друга ідея зосереджує увагу на пропаганді", - зазначив представник компанії. Адже ІДІЛ має великий досвід у поширенні войовничої пропаганди. Уряд сподівається, що технологічні компанії блокуватимуть меседжі, фотографії і відео "Ісламської держави". Водночас, Білий дім хоче підвищити доступність альтернативного контенту.

При цьому зазначається, що в зустрічі взяли участь в тому числі представники Facebook. За словами речника компанії Мелані Інсайн, "Facebook нетерпимий до терористів чи терористичної пропаганди". Вона підвтердила, що компанія має агресивну політику щодо видалення такого змісту, як тільки про нього стає відомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-