Google назвав найпопулярніші події року

Google назвав найпопулярніші події року

Укрінформ
Пошукова мережа Google опублікувала основні події 2015 року та запитання, які вони викликали у користувачів.

Найбільший інтерес викликали: терористичні атаки в Парижі - понад 897 млн, вручення Оскара 2015 року - понад 406 млн та Чемпіонат світу з крикету - понад 323 млн. 

Ось рейтинг подій відповідно до кількості запитів у Google:

АТАКИ В ПАРИЖІ. Терор у серці Європи

У п'ятницю, 13 листопада, у Парижі було скоєно низку терактів. Місцями атак стали театр, стадіон, ресторан і кафе. Люди з усього світу відчайдушно намагалися з'ясувати, чи в безпеці їхні близькі та що саме сталося в столиці Франції. Ці скоординовані терористичні акти були найбільш смертоносними на французькій землі з часів Другої світової війни.

Понад 897 млн запитів.

ВРУЧЕННЯ ОСКАРА 2015 РОКУ. Голлівуд ушанував кінематографічні досягнення за попередній рік

Найбільша подія Голлівуду продовжує привертати увагу мільйонів людей і змушує їх шукати в Google інформацію про переможців, номінантів та учасників. Цього року Оскар за найкращий фільм отримав "Бердмен", у номінації "Найкращий актор" переміг Едді Редмейн, а "Найкращою актрисою" стала Джуліан Мор.

Найпопулярнішим моментом церемонії на YouTube було вручення Оскара Едді Редмейну за найкращу чоловічу роль

Хоча "Бердмен" отримав Оскар за найкращий фільм, найпопулярнішим номінантом на Оскар у пошуку 2015 року став фільм "Американський снайпер".

Понад 406 млн запитів.

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ З КРИКЕТУ. 11-ий Чемпіонат світу з крикету, організований Австралією та Новою Зеландією

На цьому турнірі було все: знаменитості, цікаві матчі та драматичний фінал. Після цьогорічного Чемпіонату світу крикет став одним із найпопулярніших видів спорту у світі.

Австралійці цікавилися битами для крикету в 5 разів частіше, ніж пакистанці. Пакистанці, у свою чергу, шукали м'ячі для крикету у 8 разів частіше, ніж австралійці.

Нова Зеландія удвічі більше за Австралію цікавилася відповіддю на запитання "Хто виграє на Чемпіонаті світу?"

Під час перших інінгів фіналу всі 10 найпопулярніших запитань у Google стосувалися крикету. Найчастіше користувачі запитували "Скільки оверів у крикеті?", "Що таке "пауерплей" у крикеті?" і "Скільки подач в одному овері?"

Понад 323 млн запитів.

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ З РЕГБІ. 20 команд змагалися за перемогу

У вересні розпочалося одна з найважливіших спортивних подій у світі - турнір, у якому змагалися 20 найкращих команд світу із Союзу регбі.

Кращим гравцем фінального матчу було визнано капітана команди All Blacks Дена Картера.

Момент, який зібрав найбільшу кількість переглядів, стався наприкінці фінальної гри, коли Сонні Білл Вільямс із команди All Blacks віддав медаль переможця юному вболівальнику.

Перед фінальною грою вболівальники команд Австралії та Нової Зеландії завзято шукали інформацію про команду-суперника.

Понад 246 млн запитів.

ЗОРЯНІ ВІЙНИ. Продовження епічної саги - Епізод VII: Пробудження Сили

Анонс фільму "Зоряні війни. Епізод VII: Пробудження Сили", прем’єра якого була запланована на 18 грудня, змусив людей у всьому світі з нетерпінням чекати цієї дати.

Перший офіційний трейлер, представлений у жовтні, став найпопулярнішим анонсом фільму в історії.

Хоча популярність "Зоряних війн" зросла в пошуку після випуску анонсу "Пробудження Сили", пік популярності цього фільму в Google припав на 2005 рік після показу епізоду "Помста ситхів" у кінотеатрах.

Понад 155 млн запитів.

ПРОЩАННЯ З НАЙЯСКРАВІШИМИ ЗІРКАМИ. Google вшанував визначних людей, яких ми втратили у 2015 році

У 2015 році пішли з життя кілька видатних людей, зокрема Леонард Німой, Олівер Сакс. Google засвідчив їм пошану через свій пошук.

Леонард Німой (26 березня 1931 р. - 27 лютого 2015 р.) - американський кіноактор, фотохудожник, поет (США). Почесний доктор гуманітарних наук Антіохського університету (удостоєний за свою працю в пам'ять про Голокост). Він - син українських єврейських емігрантів, що виїхали до Америки, навчався в Бостонській англійській школі.

Успіх до Німоя прийшов після фільмів «Лейтенант» та «Місія неможлива». Пізніше він знявся у фільмах, присвячених міжпланетним мандрам, майбутнім подорожам людства у Всесвіт. Глядачі знають його насамперед за роллю Спока у фантастичному серіалі «Зоряний шлях»/«Стар трек» - найдовшому серіалі в історії кіно, внесеному до Книги рекордів Гінесса.

Олівер Сакс (9 липня 1933 р. - 30 серпня 2015 р.) - британський невролог, доктор медицини, професор неврології в Нью-Йоркському Університеті Медицини. Відомий завдяки книгам, в яких він описує незвичайні випадки неврологічних хвороб у своїй практиці.

Понад 123 млн запитів.

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ З ФУТБОЛУ СЕРЕД ЖІНОК. Найбільше міжнародне змагання в Канаді

Кількість пошукових запитів про Чемпіонат світу з футболу серед жінок 2015 року майже вдвічі перевищила кількість пошукових запитів про попередній турнір 2011 року.

Більшість людей у світі дивилися кожний матч, затамувавши подих.

10 червня 2015 року пошукових запитів про Чемпіонат світу з футболу серед жінок було в 1,3 рази більше, ніж про матч між чоловічими командами США та Німеччини.

На відміну від колег-чоловіків, учасниці Чемпіонату світу з футболу серед жінок змагалися на штучній траві, що призвело до появи одного з найпопулярніших пошукових запитів у Google.

Понад 113 млн запитів

КОРОЛЕВА, ЯКА ПРАВИТЬ НАЙДОВШЕ. Єлизавета II побила рекорд

2 червня 1953 року відбулася коронація Єлизавети Віндзор. 9 вересня 2015 року вона стала монархом, який найдовше править Сполученим Королівством.

Цього року королевою найчастіше цікавилися мешканці Британських коронних земель, як-от острова Мен.

Одним із найпопулярніших запитань про королеву було "Чим займається королева?"

Цього року з усіх членів королівської родини перше місце в пошуку посіла Кейт Міддлтон.

Понад 100 млн запитів.

ЗЕМЛЕТРУС У НЕПАЛІ. Як світ хотів допомогти

25 квітня 2015 року об 11:56 у Непалі відбувся землетрус потужністю 8,1 бала, який знищив тисячі будинків, викликав масштабний зсув грунту на горі Еверест і призвів до 9 000 жертв.

Того дня найпопулярнішим запитанням у пошуку було "Як допомогти Непалу?"

За кількістю пошукових запитів землетрус у Непалі поступається тільки землетрусу 2011 року в Японії.

Понад 85 млн запитів.

ФЕНОМЕН СИНЬОЇ ЧИ БІЛОЇ СУКНІ. Світ не вірить своїм очам

Якого кольору сукня: біло-золота, чорно-синя чи синьо-коричнева? Фотографія сукні облетіла весь Інтернет і змусила багатьох засумніватися в тому, що вони бачать. А все почалося з того, що Грейс Макфі з Шотландії попросила свою матір надіслати фотографію сукні, яку вона планувала одягнути на її весілля з Кейром Джонсоном.

Де найчастіше цікавилися феноменом синьої чи білої сукні? Люди з усього світу цікавилися в Google, якого кольору насправді була сукня.

Понад 73 млн запитів.

КРИЗА У FIFA. Міжнародний футбольний керівний орган потерпає від скандалу

У травні чиновників міжнародного футбольного керівного органу було звинувачено в корупційній діяльності, що привернуло загальну увагу до міжнародного футболу та подачі заявок на проведення чемпіонату світу.

Новина про скандал поширилася світом. На карті Google зобразила кількість пошукових запитів про FIFA за країнами.

Понад 42 млн запитів.

ГРЕЦІЯ НА МЕЖІ. Економіка за крок до краху

Греція стала першою розвинутою країною, яка не змогла погасити кредит МВФ.

Під час референдуму в Греції запит "Євро до долара" був популярнішим, ніж будь-коли раніше.

Можливістю виходу Греції з єврозони цікавилися в усьому світі.

Одним із популярних запитань у Німеччині було "Чому вихід Греції з єврозони обійдеться дорого?" Греків, у свою чергу, цікавила відповідь на запитання "Що буде далі?"

У червні похитнулась економіка Греції, а за нею завалився фондовий ринок Китаю. Люди в усьому світі активно цікавилися цими кризами, про що свідчить велика кількість відповідних пошукових запитів.

Понад 35 млн запитів.

ЛЕВ СЕСІЛ. Загибель знаменитості

Лев Сесіл жив у Зімбабве та був окрасою місцевості, а також об'єктом вивчення й спостереження Оксфордського університету. Турист-мисливець застрелив Сесіла 1 липня 2015 року, чим привернув увагу світових медіа. Люди шукали в Пошуку Google інформацію про полювання на левів і загибель Сесіла.

Хоча полюванням на великих тварин цікавилися протягом року, кількість пошукових запитів про полювання на левів зросла після вбивства лева Сесіла.

Понад 32 млн запитів.

МІГРАЦІЙНА КРИЗА. Гуманітарна трагедія

Європейська міграційна криза виникла через зростаючу кількість біженців і мігрантів, які прибувають у Європейський Союз з охопленої війною Сирії. У квітні 2015 року п'ять човнів із майже двома тисячами мігрантів, які прямували в Європу, потонули в Середземному морі, а загальна кількість загиблих сягнула понад 1200 осіб.

2 вересня тіло трирічного сирійського біженця Айлана Курді винесло на узбережжя біля Бодрума в Туреччині. Фотографії прикували увагу світу до наслідків кризи.

Хоча найбільше біженців прибули в Німеччину й Грецію, у США, Великій Британії та інших країнах зросла кількість пошукових запитів про міграційну кризу.

Запитання про кризу, поставлені Google, розкрили різні точки зору людей у світі.

Жителі яких країн хочуть мігрувати в США, Німеччину або Велику Британію? На карті  Google показала, хто й куди хоче переїхати.

Понад 23 млн запитів.

ЯДЕРНА УГОДА З ІРАНОМ. Досягнуто згоди

Навесні 2015 року США, Велика Британія, Росія, Франція, Китай, Німеччина й Іран провели у Швейцарії переговори з метою укладення рамкової угоди щодо ядерної програми Ірану. 2 квітня країни оголосили, що досягли згоди щодо впорядкування, перетворення та зменшення ядерних потужностей Ірану.

Користувачі з усього світу шукали інформацію про ядерну програму Ірану після оголошення угоди.

Кількість пошукових запитів про ядерну програму Ірану зросла в липні, коли було погоджено спільний комплексний план дій на основі квітневої рамкової угоди.

Понад 20 млн запитів.

СКАНДАЛ ЩОДО ВИКИДІВ VOLKSWAGEN. Популярний автомобільний бренд у центрі скандалу

Управління з охорони навколишнього середовища США звинуватило компанію Volkswagen в умисному програмуванні популярних дизельних двигунів так, щоб система контролю викидів активувалася лише під час лабораторного тестування.

Чи відкличуть мій VW? Користувачі з усього світу звернулися із запитаннями до Google, щоб дізнатися, як відкликання вплине на них.

У 2015 році було відкликано й інші автомобілі, зокрема Hyundai і Takata, але жодне з них не викликало такого інтересу, як Volkswagen.

Понад 13 млн запитів.

КРИЗА В КИТАЇ. Фондовий ринок Шанхая обвалився на 30%

У червні похитнулась економіка Греції, а за нею завалився фондовий ринок Китаю. Люди в усьому світі активно цікавилися цими кризами, про що свідчить велика кількість відповідних пошукових запитів.

Люди запитували в Google "Чи безпечно інвестувати в економіку Китаю?"

Цього року фондовою біржею Шанхая цікавилися частіше, ніж будь-коли раніше.

Google інформує, яким фондовим ринком цікавився світ під час економічної кризи?

Понад 12 млн запитів.

ВОДА НА МАРСІ. Життя на червоній планеті?

Наприкінці вересня науковці НАСА виявили воду на поверхні Марса. Це стало потенційним проривом у пошуках життя за межами планети Земля та в мріях людей про одноденну подорож на Марс.

Хоча інформацію про Землю досі шукають найчастіше, кількість пошукових запитів про Марс стрімко зросла після того, як вчені НАСА оприлюднили своє відкриття.

Чи ми одні у Всесвіті? Відкриття викликали запитання про життя на червоній планеті.

Понад 10 млн запитів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-