Sony може піти з ринку смартфонів

Sony може піти з ринку смартфонів

Укрінформ
Японська компанія Sony назвала наступний рік вирішальним для свого підрозділу, що займається розробкою і виробництвом смартфонів

Про це повідомляє ВВС.

У керівництві компанії відзначили, що на такий крок доведеться піти, якщо робота над смартфонами не почне приносити прибуток. Поки що напрямок залишається збитковим незважаючи на проведену в компанії реструктуризацію.

За даними Reuters, на даний момент смартфони Sony Xperia займають всього 1% американського ринку і 17,5% ринку в самій Японії. Основну конкуренцію їм складають більш дешеві аналоги з інших азіатських країн.

Останні два роки продажів смартфонів приносять компанії тільки збитки. При цьому підрозділ Sony, що випускає мобільні телефони, збитковий, але підрозділ, що випускає модулі для камер, приносить компанії дохід.

Apple, Samsung, Xiaomi і Huawei - лише деякі конкуренти компанії, які використовували її технології більш ранніх поколінь. Однак Sony заявила, що її новий 23-мегапіксельний сенсор найближчим часом буде використовуватися виключно у власних пристроях компанії.

Компанія передбачила, що її підрозділ, що випускає мобільні телефони, незважаючи на випуск першого смартфона з екраном, роздільна здатність якого відповідає стандарту відео 4К, нинішній фінансовий рік закінчить зі збитками в 500 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-