Об'єднані заради добрих справ

Об'єднані заради добрих справ

Укрінформ
15 квітня о 12.00  відбулося Підписання Меморандуму про співпрацю між Фондом національних стратегій (FNS) та Міжнародним благодійним фондом «Сприяння розвитку медицини». Обговорення планів на майбутнє: розвиток благодійництва та волонтерства в Україні. (Зала 1)

Організатор: Фонд національних стратегій (FNS)

У заході взяли участь:

Тарас Березовець, директор Фонду національних стратегій, керівник проекту Free Crimea;

Ігор Бриченко, народний депутат України, керівник БФ «Крокуємо з турботою»;

Тарас Кремінь, народний депутат України;

Михайло Апостол, керівник БФ «Апостол», координатор Всеукраїнської благодійної програми "Добро людям".

Підсумкові матеріали:

Березовець пропонує створити ще й Комітет ВР у справах окупованих територій

Директор Фонду національних стратегій, керівник проекту Free Crimea Тарас Березовець вважає, що, окрім Міністерства окупованих територій та тимчасово переміщених осіб, слід створити відповідний комітет Верховної Ради.

Про це він заявив у п'ятницю на прес-конференції в Укрінформі з нагоди підписання Меморандуму про співпрацю між Фондом національних стратегій (FNS) та Міжнародним благодійним фондом "Сприяння розвитку медицини".

"Наша благодійна організація лобіювала створення цього міністерства, я про це говорив і з прем'єр-міністром, і з президентом, і слава богу, що це нарешті  відбулося. Але це лише частина шляху, тому що, я вважаю, потрібно утворити окремий Комітет Верховної Ради у справах окупованих територій", - сказав Березовець. 

Він назвав створення даного міністерства "великим зрушенням" у справі організації допомоги переселенцям з окупованої частини Донбасу і Криму. За словами Березовця, західні партнери, з якими він зустрічався, постійно наголошували на необхідності створення структури, з якою вони могли б працювати.

"Тобто вони готові допомагати переселенцям донорським шляхом фінансово, але їм потрібен державний інститут в Україні, з яким вони могли б співпрацювати", - зазначив керівник проекту Free Crimea. 

Стосовно нового міністра Вадима Черниша, Березовець нагадав, що "в нього є історія", оскільки він певний час очолював Державне агентство з питань відновлення Донбасу і конкретно займався цим регіоном. "У кримських питаннях ми його не знаємо", - зауважив Березовець.

Благодійники готові більше допомагати нужденним, але за сучасними європейськими законами

Українські благодійники готові об'єднуватися навколо справи надання допомоги всім незахищеним верствам населення, але держава має створити для них сучасну єврпоейську законодавчу модель, яка стимулюватиме меценатство і благодійництво. 

Про це на прес-конференції в Укрінформі з нагоди підписання Меморандуму про співпрацю між Фондом національних стратегій (FNS) та Міжнародним благодійним фондом «Сприяння розвитку медицини» заявив , керівник БФ «Апостол», координатор Всеукраїнської благодійної програми "Добро людям" Михайло Апостол. 

"В Україні є тисячі людей, які можуть організувати надання благодійної допомоги, які можуть допомагати, але працюючи по тих правилах, по яких працює все розвинуте американське чи європейське товариство. Потрібно виробити абсолютно європейську сучасну законодавчу модель, яка б не перешкоджала, а навпаки, стимулювала надання фінасової допомоги тими, хто займається благодійництвом і меценатством", - сказав він.

За словами Апостола, доброчинність - це стан душі, і коли ти почав цим займатися, то "цього маховика вже не зупинити".  

Народний депутат України, керівник БФ «Крокуємо з турботою» Ігор Бриченко у свою чергу акцентував увагу на тому, що, об'єднавшись, благодійники можуть зробити значно більше добра.

"Коли ти один, то тяжко тягнути цю ношу, а коли  двоє-троє - вже набагато краще, а коли це ціла родина благодійників, тоді ми можемо охполювати дуже велику кількість наших незахищених верств населення", - зазначив він. 

Народний депутат України Тарас Кремінь як голова підкомітету з питань освіти Комітету ВР з питань освіти і науки звернув увагу на те, що сьогодні благодійність не повинна обмежуватися тільки наданням матеріальної допомоги, На його переконання, вона полягає і в створенні комфортних умов для наших дітей та молоді, які знаходяться на тимчасово  окупованій території і Криму І Донецької і Луганської областей. 

"Я особисто беру участь у відвідуванні таких територій і мені болить доля наших дітей. Я називаю їх  золотим фондом України, який ми повинні мобілізувати і, звичайно,  повернути на територію підконтрольну українській владі", - зазначив Кремінь. 

Він розповів, що профільний комітет робить усе можливе, щоб з'явилися необхідні закони, а Міносвіти і науки - зробило все необхідне, щоб ці діти повернулися до наших вищих навчальних закладів і щоб ЗНО та правила вступу до ВНЗ не ставали для них бар'єрами, а  були якомога зручнішими і комфортнішими.  

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-