Гутцайт подякував ФІБА за рішення продовжити відсторонення Росії і Білорусі

Гутцайт подякував ФІБА за рішення продовжити відсторонення Росії і Білорусі

Укрінформ
Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт направив листа президенту ФІБА шейху Сайд Алі Аль-Тані та генеральному секретарю Андреасу Загклісу з подякою за рішення продовжити призупинення діяльності національних баскетбольних федерацій Росії та Білорусі.

Про це повідомляє пресслужба Федерації баскетболу України, передає Укрінформ.

«У світі, де політинка напруженість може затьмарити справжню суть спортивних заходів, ваша непохитна підтримка територіальної цілісності України надсилає потужне послання солідарності та надії», - говориться у листі.

Як повідомлялося, Міжнародна федерація баскетболу ФІБА продовжила відсторонення Росії та Білорусі від участі у змаганнях до грудня 2024 року.

Таким чином, Росія та Білорусь як мінімум до кінця 2024 року залишаються поза турнірами ФІБА для баскетбольних клубів, а також жіночих та чоловічих збірних. Рішення розповсюджується, зокрема, й на змагання у баскетболі 3х3.

ФБУ закликала заборонити участь збірним та клубам Російської Федерації у усіх змаганнях під егідою ФІБА одразу після початку повномасштабного вторгнення. Після цього ФІБА виключила всі збірні Росії та Білорусі зі своїх змагань.

Читайте також: ФІБА продовжила відсторонення Росії та Білорусі до грудня 2024 року

Наприкінці минулого року рада ФІБА-Європа скасувала резервування місць на молодіжних Євробаскетах для команд Росії та Білорусі, а ФІБА не допустила збірні цих країн до прекваліфікації Євробаскету-2025.

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-