Перша ліга: ФК «Карпати» - в УПЛ, «Інгулець» - на підході

Перша ліга: ФК «Карпати» - в УПЛ, «Інгулець» - на підході

Укрінформ
Футболісти львівських «Карпат» достроково здобули право наступного сезону виступати в елітному дивізіоні українського футболу - УПЛ.

Як повідомляє УАФ, офіційно повернення відбулося після поєдинку 6-го туру чемпіонської групи Першої ліги, в якому львів’яни в гостях перемогли «Полтаву» — 1:0. Вирішальним виявився влучний удар бразильського легіонера «зелено-білих» Ігора Невеса у дебюті протистояння, передає Укрінформ.

Утім, після фінального свистка головний тренер «Карпат» Мирон Маркевич сказав, що почивати на лаврах ніколи, адже завдання стати найсильнішою командою Першої ліги ніхто з порядку денного не знімав.

На черзі повернення в УПЛ і «Інгульця». Підопічні Владислава Лупашка декласували «Прикарпаття», ще у першому таймі змусивши гостей чотири рази розпочинати із центра поля. Відзначилися Володимир Білоцерковець, Артем Сітало, Ярослав Богунов і Віталій Кольцов.

Після доволі неочікуваної поразки «Лівого берега» від «Кудрівки-Ниви» (1:2) з’явилася інтрига в боротьбі за четверте місце, що дає право на перехідні матчі за підвищення у класі.

А в групі вибування не відбувся поєдинок 6-го туру «Хуст» — «Металург». Керівництво запорізького ФК звернулося до ПФЛ із листом, в якому повідомляло, що через велику кількість травмованих команда не зможе виїхати на Закарпаття. Після з’ясування всіх обставин долю цього протистояння вирішить контрольно-дисциплінарного комітету.

Читайте також: «Карпати» перемогли «Полтаву» і вийшли в УПЛ

І наостанок. Комітет з етики та чесної гри УАФ розпочав перевірку щодо можливого маніпулювання спортивним результатом у матчі 6-го туру «Металіст» — «Кремінь», в якому харків’яни взяли гору - 2:1.

Фото: ФК «Полтава».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-