Відомі ще два потенційні суперники України у футбольному турнірі Олімпіади

Відомі ще два потенційні суперники України у футбольному турнірі Олімпіади

Укрінформ
11-м та 12-м учасниками футбольного турніру серед чоловічих збірних на Олімпіаді-2024 стали команди Аргентини та Парагваю, які посіли відповідно друге та перше місця на фінальному етапі кваліфікаційних змагань Південної Америки. 

Ще чотири збірні, які отримають ліцензії на літні Ігри, визначаться пізніше, передає Укрінформ. 

Раніше, перемігши Францію (3:1) у чвертьфінальному матчі Євро-2023 (U21) і здобувши путівку до півфіналу, молодіжна збірна України досягла історичного успіху - виборола для нашої країни право вперше виступити на футбольному турнірі Олімпіади. Разом з Україною ліцензії на літні Ігри-2024 від Європи в цій дисципліні через молодіжне Євро-2023 здобули збірні Іспанії та Ізраїлю. 

Таким чином, на сьогодні відомі вже 12 учасників чоловічого футбольного турніру Олімпійських ігор 2024 року, які змагатимуться в період із 24 липня до 9 серпня в семи містах Франції - Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо, Сент-Етьєні, Ніцці та Нанті. У змаганнях, згідно з регламентом, можуть узяти участь гравці, які народилися після 1 січня 2001 року. Крім того, кожна команда може внести до заявки трьох футболістів, які старші цього віку.

Загалом у турнірі візьмуть участь 16 збірних: Франція - як господар, три команди представлятимуть Європу (Україна, Іспанія, Ізраїль), три - Африку (Марокко, Єгипет, Малі), три - Азію (стануть відомі в травні 2024 року), дві - Південну Америку (Парагвай, Аргентина), дві - зону КОНКАКАФ (США, Домініканська Республіка), одна - Океанію (Нова Зеландія), також до них приєднається переможець плей-офф між четвертими командами Африки та Азії.

Формат олімпійського турніру традиційний: боротьба в чотирьох групах по чотири команди, по дві найсильніші виходять у плей-офф, потім - чвертьфінали, півфінали, матч за третє місце й фінал (9 серпня, Париж, «Парк де Пренс»).

Читайте також: Кот-д'Івуар виграв Кубок африканських націй з футболу

Додамо, що чинним переможцем Олімпіади з футболу серед чоловічих збірних є Бразилія, яка в Токіо-2020 у фіналі здолала Іспанію (2:1). Цього разу вона навіть не пройшла відбір, посівши в Південній Америці третє місце. 

Фото: fifa.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-