Федерація фехтування України подала скаргу до CAS через відмову виключити Росію зі складу FIE

Федерація фехтування України подала скаргу до CAS через відмову виключити Росію зі складу FIE

Укрінформ
Федерація фехтування України (ФФУ) звернулась до Спортивного арбітражного Суду (CAS) в Лозанні (Швейцарія) з апеляційною скаргою.

Як інформує офіційний сайт ФФУ, позов здійснено на рішення дисциплінарного трибуналу Міжнародної федерації фехтування (FIE), яким останній цілком безпідставно відмовився розглядати дисциплінарну скаргу ФФУ про виключення російської федерації фехтування зі складу FIE, передає Укрінформ.

Раніше Міжнародна федерація фехтування ухвалила рішення щодо повернення до змагань атлетів з Росії та Білорусі у статусі нейтральних, а дисциплінарний трибунал FIE влітку відмовився розглядати скаргу ФФУ щодо позбавлення Росії членства у Міжнародній федерації фехтування.

Читайте також: Міжнародна федерація фехтування ухвалила рішення допустити росіян і білорусів до міжнародних змагань

Федерація фехтування України зазначає, що рішення FIE порушує право на доступ до справедливого правосуддя. ФФУ вимагає від CAS визнати позицію дисциплінарного трибуналу FIE протиправною та виключити російську федерацію фехтування зі складу FIE.

Читайте також: Європейська конфедерація фехтування відсторонила РФ і Білорусь

Попри позицію FIE Європейська конфедерація фехтування (EFC) призупинила членство Росії та Білорусі в організації. Окрім цього, EFC відсторонила російських й білоруських спортсменів від участі у змаганнях під власною егідою.

Фото: Getty Images.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-