УАФ на Київщині протестувала юних футболістів за програмою ФІФА

УАФ на Київщині протестувала юних футболістів за програмою ФІФА

Укрінформ
У сучасному столичному футбольному манежі тренувального комплексу ФК «Лівий берег», який зводився вже в умовах повномасштабної війни, відбулося тестування юних футболістів у межах програми FIFA Talent Development Scheme 2022-2023. 

Це спільний проєкт ФІФА та Української асоціації футболу з пошуку й розвитку талановитих гравців, до якого долучилися 60 хлопців та дівчат 2011-2016 років народження із Золочівської сільської ОТГ, що на Київщині, передає Укрінформ.

У відкритті заходу взяли участь перший віцепрезидент Української асоціації футболу Вадим Костюченко, президент ФК «Лівий берег» Микола Лавренко та голова Золочівської територіальної громади Олександр Лазаренко, які нагородили юних учасників тестів пам’ятними медалями та дипломами.

Вадим Костюченко передав присутнім вітання від гравців та тренерського штабу національної збірної України та подякував батькам, що долучають своїх дітей до улюбленої гри мільйонів. 

Діти разом із тренерами футбольної академії УАФ та клубу «Лівий берег» розпочали тестт. Потрібно було пробігти 30 м на швидкість без м’яча та з м’ячем, виконати стрибки у довжину, а також пройти тести «Іллінойс» і «Смарт Голз» на контроль координаційних здібностей, спритності та швидкості без м’яча та з м’ячем.

За підсумками тестувань національна асоціація вираховує єдиний показник для всіх учасників та вносе дані в єдину базу УАФ. Найбільш здібні маленькі гравці матимуть шанс потрапити до футбольних академій.

Читайте також: Анатолій Трубін - голкіпер року за версією «Українського футболу»

У межах першої фази цієї програми 2023 року УАФ уже провела 10 подібних заходів у різних куточах України (Волинська, Львівська, Київська, Одеська, Миколаївська та Кіровоградська області), до яких долучилися 1980 дітей. Ще 20 тестувальних сесій із пошуку й розвитку юних талантів заплановані на наступний рік.

Фото: uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-