«Динамо» - «Бенфіка»: стрибнути вище голови

«Динамо» - «Бенфіка»: стрибнути вище голови

Укрінформ
Перед киянами стоїть надважке завдання у плей-оф кваліфікації до Ліги чемпіонів.

Сьогодні, 17 серпня київське «Динамо» зіграє проти лісабонської «Бенфіки» у першому матчі двоматчевого протистояння за вихід до групового етапу Ліги чемпіонів. Той факт, що підопічні Луческу дісталися до плей-оф - це вже непогано. Далі - найважче. Чому «Бенфіка» - це майже непрохідний мур для «Динамо» читайте в матеріалі від Укрінформ.

Мово цифр

На папері підопічні Роджера Шмідта(його ми пам’ятаємо, як тренера «Баварії») виглядають набагато соліднішими за футболістів «Динамо». Далі говоритимуть цифри. Загальна вартість складу португальців - 245 мільйонів євро. В українців - 106 мільйонів. 

Читайте також: Букмекери дали прогноз на матч «Динамо» - «Бенфіка» у Лізі чемпіонів УЄФА

Порівняння трансферної активності красномовно свідчить про стан справ в командах. В нинішнє трансферне вікно «Бенфіка» витратила 46 мільйонів євро і поповнила склад 6 виконавцями. Найбільш зірковий з них - славнозвісний Давід Нерес з «Шахтаря». Кияни натомість лише втрачали своїх гравців.

Особисті зустрічі

У новітній історії «Бенфіка» і «Динамо» зустрічалися 4 рази. З них тричі перемогу святкували португальці і лише одного разу матч завершився внічию. Найкращий результат для «Динамо» був у матчі, який відбувався рік тому у груповому етапі Ліги чемпіонів у Києві. Можна зауважити, що склад киян з тих пір мало змінився, але насправді зміни вагомі. 

Читайте також: Де дивитися футбольний матч «Динамо» - «Бенфіка»

З вересня 2021 року з Києва поїхав Миколенко, Де Пена і Вербич. Замінити хлопців рівносильно нікому. Щобільше, через перебір жовтих карток киянам не допоможуть ще два футболісти стартового складу - Сергій Сидорчук і Денис Гармаш.

Минулорічна європейська кампанія «Бенфіки» є ще одним аргументом зовсім не на нашу користь. У 2021-му португальці дійшли до чвертьфіналу. На своєму шляху «Бенфіка» пройшла «Барселону» в групі і «Аякс» в 1/8 фіналу. Кияни про подібний результат можуть зараз лише мріяти.

Критичні прогнози букмекерів

Прогнози теж невтішні. Букмекери оцінюють перемогу «Динамо» більше ніж 5 до 1(5.30), а тріумф «Бенфіки» - менше 2 до одного(1.67). Своєю чергою, ми акцентуємо на тому, що «Динамо» гратиме в Лодзі, де-юре - вдома. На виїзді буде більший контраст. 

Читайте також: Луческу: «Бенфіка» має перевагу у класі, але «Динамо» грає серцем

Час проявити характер

«Динамо» підходить до матчу після двох 120 хвилинних зустрічей в кваліфікації ЛЧ. Кияни зіграють 5 офіційний матч за більше ніж 200 днів. Гра проходитиме проти одного з лідерів чемпіонату Португалії на формально домашній арені в Лодзі. Кияни гратимуть водночас з тим, як російські загарбники обстрілюють їхній дім. Підопічні Луческу гратимуть з відверто якіснішим і майстровитішим суперником.

Читайте також: «Динамо» сьогодні зіграє з «Бенфікою» у матчі Ліги чемпіонів УЄФА

Так, аргументів на користь «Динамо» мізер. Попри все, мова йде про футбол і характер. У футболі можливо все, а незламний характер українців уже вразив весь цивілізований світ. Поборемося. 17 серпня, 22:00, Лодзь - побачимось.

Фото: fcdynamo.com

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-