Розклади в групі і наші шанси потрапити на ЧС-2022

Розклади в групі і наші шанси потрапити на ЧС-2022

Укрінформ
Нічия з боснійцями ускладнила життя збірній Україні.

13-го вересня збірна України зіграла внічию з Боснією і Герцеговиною (1:1) на «Арені Львів» в рамках відбору до катарського чемпіонату світу. Вшосте національна команда зіграла внічию. Вона не лише втратила залікові пункти в кваліфікації, але й значно ускладнила собі завдання виходу з групи. Про турнірне становище в групі D і шанси України на вихід до ЧС-2022 - в матеріалі Укрінформу.

Читайте також: Україна зіграла внічию з Боснією і Герцеговиною у відборі ЧС-2022 з футболу

Ситуація в таблиці

Після нічиєї України з Боснією і перемоги Фінляндії над казахами боротьба за перші два місця в групі стала ще більш заплутаною. Франція, швидше за все, здобуде перемогу хоча б в одному зі своїх двох матчів (вдома проти Казахстану і на виїзді з Фінляндією). Таким чином підопічні Дідьє Дешама гарантують собі вихід з першого місця. Розраховувати на інший сценарій складно.

Вакантним для українців залишається друге місце і, як наслідок, стикові матчі за вихід на чемпіонат світу. Ключовими для національної команди будуть дві гри в групі - наш виїзд до Боснії і зустріч Фінляндії на чужому полі з тими таки боснійцями. Від себе ми повинні зробити лише одне: перемогти Боснію. Наша звитяга в цьому матчі урізноманітнить кількість позитивних для України сценаріїв. Якщо Україна здолає свого суперника в заключному матчі кваліфікації, то залишиться скуповувати лавку з попкорном. Або валідолом.

Матчі в нашій відбірковій групі, що залишились:

13 листопада. Боснія і Герцеговина – Фінляндія, Франція – Казахстан

16 листопада. Боснія і Герцеговина – Україна, Фінляндія – Франція

Якщо Фінляндія переможе на виїзді Боснію і поступиться вдома французам, то перемога України в своєму матчі закріпить нас на другій сходинці. У Франції буде мінімум 15 очок, в України - 12, а фіни стануть третіми - 11 пунктів.

Є лише один варіант, за якого ми можемо зіграти внічию. Паралельно Фінляндії і Боснія теж повинні не виявити сильнішого за умови, що французи фінів переможуть. Варто пам’ятати, що французи гратимуть з Фінляндію в останньому турі. Можливо, Мбаппе і компанія на той момент вже гарантують собі першу сходинку, здолавши Казахстан. Тоді варто буде робити акцент на мотивації французів.

Читайте також: У роздягальні всі засмучені, результат негативний – Петраков

Наша справа проста - перемогти

Збірна України вкотре поставила себе в рамки, коли не все залежить від нас. Поразка боснійцям автоматично ставить хрест на мріях про мундіаль. Нічия залишає лише один  сприятливий сценарій. Щоб хоч якось зарадити ситуації, варто перемагати боснійців. Бажано максимально розгромно. За рівної кількості очок нам доведеться рахувати голи або з фінами, або, малоймовірно, з французами.

Перемога Україні вкрай необхідна. Справа не лише в турнірному становищі. Справа в підтвердженні статусу. Команда, яка свого часу виграла відбіркову групу з португальцями і сербами  на Євро-2020, повинна показувати свій клас і надалі. Віримо і рахуємо залікові пункти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-