Коли побачимо бої Усика і Ломаченка?

Коли побачимо бої Усика і Ломаченка?

Укрінформ
Зіркові українські боксери досі не організували свої наступні поєдинки.

Найкращі українські професіональні боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко засиділися без діла. Обоє провели останні бої в жовтні 2020 року. В Лондоні Усик переміг суддівським рішенням Дерека Чісору, це його друга перемога в суперважкій вазі. А от Ломаченко в Лас-Вегасі програв за очками Теофімо Лопесу і втрати усі свої чемпіонські пояси у легкій вазі. З тих пір наші зірки перебувають в стані невизначеності – ніхто не знає з ким і коли вони проведуть свій наступний бій.

Читайте також: Якщо Джошуа і Ф'юрі не домовляться, WBO оголосить бій Джошуа – Усик

Усик: перемагати Джойса і чекати на великий бій

Визначальна новина для подальшої кар’єри Усика прийшла 15 березня – Тайсон Ф’юрі та Ентоні Джошуа домовились про об’єднавчий бій у суперважкій вазі. Перший з двох запланованих поєдинків повинен відбутися в червні. Якщо весь боксерський світ виграє від цього мегафайту, то Усик точно програв. Українець не отримав жодних дивідендів від статусу обов’язкового претендента і тепер мінімум рік чекатиме на свій чемпіонський бій за версією WBO проти Джошуа.

За цих обставин команда Усика змушена домовлятися про бій з іншим британцем Джо Джойсом (орієнтовно на літо у Великій Британії), в якому розіграють формальний титул «тимчасового» чемпіона WBO. Українець повинен перемагати і чекати, коли Джошуа завершить свої розбірки з Ф’юрі. Водночас, не факт, що суперники не влаштують між собою третій бій і тоді про Джошуа (а може і Ф’юрі) доведеться забути ще на рік.

Не забуваймо, що Усику вже 34 роки, час спливає і маркетингова привабливість українського боксера зникає. Якщо найближчим часом менеджери не організують йому великий бій, то Усику доведеться все більше часу приділяти своїй промоутерській роботі і все менше часу проводити в залі. На ринку нині є кілька відомих постатей з якими можна організувати гучний і фінансово привабливий бій - Деонтей Вайлдер, Ділліан Вайт, Енді Руїз. Потрібно лише активніше шукати можливості та варіанти.

Читайте також: Арум назвав потенційних суперників Ломаченка

Ломаченко: Японія замість Гейні і забути про реванш з Лопесом   

Після поразки від Лопеса команда Ломаченка демонструвала розгубленість. Сам боксер вимагав реваншу (його не прописали в контракті на перший бій), але промоутер Боб Арум та менеджер Егіс Клімас радили йому забути про американця на певний час і знайти собі варіант для швидкого повернення в топ легкої ваги. Лопес принципового відмовив українцю в реванші, а інші провідні боксери (наприклад, Джервонта Девіс) вирішили ігнорувати Ломаченка. Ніхто не має бажання отримати на горіхи від мотивованого і розлюченого Ломи.

Лише останніми тижнями Ломаченко «вийшов на зв'язок» і через соцмережі запропонував чемпіону світу в легкій вазі за версією WBC Девіну Гейні провести бій наприкінці весни. Цей бій вигідний обом. Гейні отримав би нарешті великий бій проти колишнього чемпіона, а для Ломаченка це може стати поверненням на вершину легкої ваги. Відібрати у Гейні чемпіонський пояс WBC – відмінний вихід з глухого кута, куди українець себе загнав.

На жаль, бій Ломаченко – Гейні наразі маловірогідний. Для цього Гейні повинен відкласти потенційний поєдинок проти Хорхе Лінареса і змінити транслятора бою – з DAZN перейти на ESPN. Занадто багато умов. До того ж в США зараз не дадуть багато грошей під бій Ломаченка. В плані фінансів українець збере набагато більше, якщо погодиться боксувати в Японії з місцевою зіркою Масайоши Накатані. Якщо цей варіант цікавий Ломаченку, то бій цілком реально провести влітку цього року.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-