У середу стартує жіночий шаховий Гран-прі

У середу стартує жіночий шаховий Гран-прі

Укрінформ
Завтра, 11 вересня, розпочинається новий етап боротьби за жіночу шахову корону. 

Стартує Гран-прі. Серія  складається з чотирьох турнірів. Гратимуть 16 учасниць, кожна з яких виступить у трьох турнірах. В кожному зі змагань гратимуть по 12 шахісток.

Таким чином, усі учасниці пропустять по одному турніру. Переможців визначають за найвищою сумою очок. Вони нараховуються так: 160 умовних пунктів – перше місце, 130 – друге, 110 – третє. За останню, дванадцяту, позицію шахістки дістануть скромні 10 балів.  Додамо, що за перше місце у кожному з турнірів приз 15 тисяч євро, за друге – 12, за третє – 10. За останнє – 2,500. Загальний призовий фонд кожного з турнірів складає 80 тисяч євро. Ще стільки ж поділять між собою восьмеро найкращих у серії (переможниця отримає 20 тисяч). 

Двоє кращих потрапляють до турніру претенденток. Свої корективи щодо участі у претендентських змаганнях, звичайно ж, внесуть результи матчів за світову корону та Кубка світу.   

Отож, чотири турніри пройдуть у Сколково (Росія, вересень), князівстві Монако (грудень), швейцарській Лозанні (березень, 2020) та на Сардінії (Італія, травень, 2020). 

Ось список 16 шахісток, які гратимуть на Гран-прі. Це китаянки Ю Венью та Жао Ксю, українки Анна та Марія Музичук, росіянки Валентина Гуніна, Олександра Горячкіна, Олександра Костенюк, Катерина Лагно та Аліна Кашлинська, представниці Індії Хампі Конеру та Харіка Дронвалі. А також Піа Крамлинг (Щвеція), Антоанета Стефанова (Болгарія), Ніно Дазгнідзе (Грузія), Елізабет Петц (Німеччина), Марі Себаг (Франція). 

Читайте також: Українські гросмейстери Пономарьов та Коробов стартують на Кубку світу з шахів

На першому етапі не гратимуть наші сестри Музичук, Дзагнідзе та Жао Ксю. 

Серед фаворитів Сколково назвемо Ю Венью, Гарячкіну, Лагно, Костенюк та Конеру.

Петро Марусенко, міжнародний майстер.  

На фото: Марія Музичук. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-