Мішель Платіні заарештований у Франції за підозрою в корупції

Мішель Платіні заарештований у Франції за підозрою в корупції

Укрінформ
Колишній президент УЄФА Мішель Платіні заарештований в рамках розслідування справи про можливі корупційні порушення при виборі країни-господині ЧС-2022 з футболу.

Мішель Платіні був узятий під варту 18 червня через спірне присвоєння Катару права проведення чемпіонату світу з футболу 2022 року. Про це повідомляє французьке видання Mediapart.

“Колишній президент УЄФА і екс-капітан французької футбольної збірної Мішель Платіні був узятий під варту у вівторок, 18 червня, в рамках розслідування корупції через присвоєння Катару права проведення чемпіонату світу 2022 року”, - йдеться в повідомленні.

Раніше відсторонений від міжнародних спортивних органів 63-річний Мішель Платіні тепер постав і перед французькою системою правосуддя. Колишній 10 номер футбольної збірної Франції знаходитиметься в приміщенні антикорупційного управління судової поліції (OCLCIFF) у французькому Нантері (Hauts-de-Seine).

Читайте також: У Франції затримали експрезидента УЄФА Платіні

Нагадаємо, Мішель Платіні був обраний главою УЄФА 2007 року. 2015 року арбітражна палата комітету з етики ФІФА відсторонила функціонера з посади на 90 днів, а пізніше він був дискваліфікований на 8 років. У в травні 2016 року цей термін скоротили до 4 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-