Усик проти Беллью: вторгнення в Британію

Усик проти Беллью: вторгнення в Британію

Аналітика
Укрінформ
Український боксер починає новий етап в кар’єрі.

Олександр Усик (Україна) – Тоні Беллью (Великобританія). Бій за звання абсолютного чемпіона світу у важкій вазі. 10 листопада. Манчестер. «Манчестер Арена». Пряма трансляція на телеканалі «Інтер». Початок о 22:30.

Читайте також: Бокс: Беллью переважив Усика напередодні поєдинку в Манчестері

Навіщо цей бій Усику?

Одразу після перемоги над Муратом Гассієвим і здобуттям титулу абсолютного чемпіона світу у важкій вазі, Олександр Усик кинув виклик Тоні Беллью. Бажання зійтися в рингу ще в цьому році з популярним британським боксером аналітики пояснили новою стратегією команди Усика. Вона полягала в тому, аби засвітитися на багатому і престижному британському ринку і поступово дійти до бою проти найкращого боксера планети Ентоні Джошуа. Заради цього Усик планує піднятися у суперважку вагу і розпочав співпрацю з промоутерською компанією Едді Гірна. Гірн нині в топ-5 найвпливовіших людей боксу.

Нова стратегія вдало співпала зі спортивною мрією і можливо просто примхою Усика. От захотілося українцю зійтися з «Ліверпульським бомбардувальником» і все тут. Гадаю, якісь особисті підстави побити Беллью у Сашка також є, інакше б він не кидав йому виклик у доволі фамільярній формі.

Читайте також: Боксери Усик і Беллью провели традиційну дуель поглядів перед боєм

Усик легко переможе?

Український боксер кращий в усіх компонентах: він швидший, він фізично сильніший, він набагато розумніший в рингу. Усик неперевершено рухається, може виконати будь-який удар чи комбінацію, може протягом бою змінювати тактику. Як стверджують експерти, «Усик – це боксерський комп’ютер, він протягом раунду здатен прорахувати задум суперника і знайти найоптимальніший шлях до перемоги».

Кажуть, що Усику достатньо скопіювати свій ідеальний бокс проти Гассієва і тоді ніякий Беллью його не дістане. Відсутність в куті Ломаченка-старшого (той керував боєм в Москві, але в Манчестер його не буде) не повинна стати недоліком. Усик вже у змозі сам контролювати свої дії та емоції в рингу.  

Усик рівно 5 років у професіональному боксі і за ці 5 років він пройшов шлях він амбіційного новачка до абсолютного чемпіона світу. Проти Беллью українець не побоявся поставити усі чемпіонські пояси, а це значить, що він усвідомлює відповідальність і готується до бою в Манчестері на всі 100%.

Те, що Усик боксуватиме на чужій території, для українця взагалі не проблема. Усі свої головні перемоги він здобув на рингах суперників. Того ж Гассієва він красиво переміг в Москві. Так, Беллью матиме шалену підтримку британських фанатів в Манчестері, однак вороже налаштовані трибуни лише додаватимуть Усику адреналіну. А він такий боксер, що чим більше драйву, тим кращий бокс він демонструє.

Читайте також: Усик і Беллью перед боєм провели відкрите тренування в Манчестері

Чи є у Беллью шанс?

Так, і цей шанс – нокаут. Ставка Тоні Беллью в цьому поєдинку –  непередбачуваність, брудні прийомчики і сила удару. 35-річний Беллью суттєво «підсушився» до бою з Усиком (скинув мінімум 10 кг), тому достатньо добре рухатиметься і не матиме проблем з витривалістю. Принаймні, перші 6-8 раундів британець міцно стоятиме на ногах.

Ще один плюс претендента – його мотивація. Після двох яскравих перемог у суперважкій вазі над Девидом Хеєм Тоні прийняв виклик українця і заради цього бою спустився у нижчу вагу. Для нього це унікальний шанс – перемогти абсолютного чемпіона, забрати його пояси і на хвилях слави піти на пенсію. Звісно, таке кіно не входить у плани Олександра Усика, який розпочинає своє вторгнення на Туманний Альбіон.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-