До України повернулася національна збірна Invictus Games із 20 медалями

До України повернулася національна збірна Invictus Games із 20 медалями

Фото, відео
Укрінформ
В київському аеропорту «Бориспіль» відбулася урочиста зустріч національної збірної Invictus Games, яка повернулася із міжнародних змагань з Австралії. 

За словами капітана збірної Сергія Ільницького, 15 українських військовослужбовців, які отримали поранення під час бойових дій на сході України і стали учасниками “Ігор нескорених”, здобули 20 медалей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«П'ятнадцять учасників команди протягом місяця тренувалися і показали свій найкращих результат. Команда отримала 20 медалей - 7 золотих, 10 срібних та три бронзових. Якщо порівняти з іншими країнами, де були понад 70 учасників, то коефіцієнт корисної дії у нас найвищий», - наголосив капітан української збірної на “Іграх нескорених».

Читайте також: Україна здобула на Invictus Games у Сіднеї на 6 медалей більше, ніж торік

Зустріч в аеропорту Бориспіль учасників "Ігор нескорених"/ Фото Павла Багмута

Ільницький також поінформував, що наступні «Ігри нескорених» відбудуться в Голландії у 2020 році. «Склад української збірної буде змінений на 100%, оскільки формат передбачає повне оновлення команд, аби залучити максимальну кількість ветеранів», - зазначив капітан збірної. 

Крім того, він наголосив, що під час спілкування із засновником змагань принцом Гаррі українська сторона ініціювала проведення змагань на території України.

Відео зустрічі української команди:

Як повідомлялося, цього року у змаганнях в Австралії брали участь команди 18 країн: Австралії, Афганістану, Великої Британії, Грузії, Данії, Естонії, Іраку, Італії, Йорданії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Нової Зеландії, Польщі, Румунії, США, України, Франції.

Протягом 20-27 жовтня українські спортсмени змагались у шести видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті на шосе.

Читайте також: Україна виборола право проводити Ігри нескорених - Порошенко

"Ігри нескорених" (Invictus Games) - міжнародні змагання, в яких беруть участь поранені військовослужбовці та ветерани. Змагання започатковані британським принцем Гаррі та вперше відбулись у 2014 році в Лондоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-