Українську команду «Ігор нескорених» вшанували в австралійському парламенті

Українську команду «Ігор нескорених» вшанували в австралійському парламенті

Фото
Укрінформ
У парламенті штату Новий Південний Вельс - найстарішому парламенті Австралії - вшанували українську команду ветеранів, яка прибула на Зелений континент для участі в «Іграх нескорених» 2018.  

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вітаємо на «Іграх нескорених» у Сіднеї 18 країн, але українська команда унікальна, бо вона єдина представляє країну, яка сьогодні змушена вести війну. Не війну загарбницьку, а війну оборонну. Цього року разом з українським посольством та українською громадою ми в цьому парламенті вже проводили захід, присвячений деокупації Криму. Сьогодні ми вітаємо тут українських ветеранів”, - наголосив у своєму виступі голова Лейбористської партії Австралії у парламенті Нового Південного Вельсу, співініціатор акції, депутат Люк Фолі.

Посол України в Австралії Микола Кулініч відзначив важливість прикладу українських спортсменів-ветеранів для молодого покоління українців, у тому числі українців діаспори.

«Ваш приклад - це приклад мужності та перемоги над собою. Це нагадування, що в центрі Європи йде війна. Дякуємо, що ви знайшли в собі сили приїхати сюди», - сказав очільник дипустанови.

Українських “нескорених” вшанували у найстарішому австралійському парламенті / Фото: Іван Юсип’юк, Укрінформ

Заступник міністра оборони Анатолій Петренко також розповів про війну РФ проти України та подякував українцям Австралії за постійну підтримку.

Читайте також: Український прапор офіційно представили принцу Гаррі на “Іграх нескорених”

Капітан українських «нескорених» Сергій Ільницький представив команду та висловив сподівання, що всі прийдуть підтримати її протягом тижня.

Люк Фолі, якому у якості пам’ятного сувеніру подарували футболку української збірної, пообіцяв вболівати як за Австралію так і за Україну.

«На цих іграх у мене буде дві улюблені країни - Україна та Австралія», - запевнив він.

У свою чергу голова громадського комітету підтримки української команди на «Іграх нескорених» у Сіднеї Дарка Сенько подякувала команді та спонсорам, які зробили внесок у фонд з підтримки ветеранів.

 «Ігри нескорених» - міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов'язків. Участь у змаганнях беруть представники країн-членів НАТО, а також стратегічні партнери Альянсу.

Вперше "Ігри нескорених", засновані британським Принцом Гаррі, пройшли в 2014 році в Лондоні.

Цього року у змаганнях, які відбудуться з 20 по 27 жовтня у Сіднеї, візьмуть участь команди 18 країн: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Україна, Велика Британія, США.

Читайте також: В Австралії зустріли українську команду “Ігор нескорених”

Торік Україна вперше взяла участь в "Іграх нескорених" у Канаді. Тоді в Іграх змагались 550 військовослужбовців та ветеранів. Українські спортсмени здобули 8 золотих, 3 срібних та 3 бронзових нагороди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-