Формула-1: Гемілтон переміг на Гран-прі Італії

Формула-1: Гемілтон переміг на Гран-прі Італії

Укрінформ
Райкконен фінішував другим, Феттель - четвертим. 

В Монці відбувся 14-й етап чемпіонату світу з автоперегонів у класі Формула-1 – Гран-прі Італії. Переможцем став пілот команди «Мерседес» британець Льюїс Гемілтон. Про це повідомляє Укрінформ.

Кімі Райкконен напередодні вперше в сезоні виграв кваліфікацію, а сьогодні він майстерно втримував позицію лідера у суперництві з Льюїсом Гемілтоном з «Мерседеса». Однак за вісім кіл до фінішу Гемілтон обійшов фінського гонщика і став переможцем етапу.

Це шостий виграний Гран-прі Гемілтона в цьому сезоні і 68-й за кар’єру. Райкконен – другий. Для Кімі це сотий подіум в кар’єрі. Третє місце у Валттері Боттаса («Мерседес»). Зазначимо, що фактично третім фінішував Макс Ферстаппен («Ред Булл»), втім через штраф він опустився на п’яте місце.  

Читайте також: Формула-1: Райкконен виграв кваліфікацію Гран-прі Італії

За перемогу на етапі міг сперечатися також інший пілот «Феррарі» Себастьян Феттель, але ще на першому колі він зіштовхнувся з Гемілтоном, його болід розвернуло і він змушений був всю гонку наздоганяти лідерів. У підсумку Феттель фінішував на 4-у місці.

Льюїс Гемілтон покращив своє лідерство у загальному заліку. В його активі тепер 256 очок. Феттель йде другим і його відставання збільшилось – 226 очок. На третій позиції залишився Райкконен – 164 очок.

Наступний 15-й етап чемпіонату – Гран-прі Сінгапура відбудеться 14-16 вересня на міській трасі Сінгапура – Маріна Бей.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-