7 липня на Хрещатику стартує авторалі

7 липня на Хрещатику стартує авторалі "Столиця"

Укрінформ
У суботу, 7 липня, центр столиці України на кілька годин перетворять на Мекку автоспорту. Тут, біля будівлі КМДА, стартує ралі "Столиця".

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповів президент Київського міського автомотоклубу, пілот-рекордсмен Сергій Малик, передає кореспондент агентства.

"Гонка "Столиця" розпочне третій етап чемпіонату України з ралі. Перші два етапи пройшли у травні та червні. Відкрила сезон "ХVI ралі Галіція" потім - автогонка "Умань" на Черкащині. Ралі "Столиця" триватиме 7-8 липня. Після урочистого відкриття у Києві гонщики переїдуть до Житомирщини, де й відбудуться заїзди. Нагородження переможців пройде у селищі Іршанськ", - зазначив Малик.

Він також висловив надію на те, що ралі "Столиця" стане по-справжньому традиційним і з кожним роком набиратиме обертів.

"Ми почали проводити гонки "за будь-якої погоди" ще 1999 року. Тоді на старт ралі вийшли 36 екіпажів, а 2005-го - вже 58, в тому числі - два англійські на автомобілях Ford Focus WRC.  Потім з різних причин змагання певний час не проводилися, а нинішнього року відновилися. Очікуємо на участь близько 30-ти екіпажів, які мають здолати 118 кілометрів. Ми зробимо все від нас залежне, аби ралі "Столиця" було по-справжньому традиційним і з кожним роком набирало обертів", - сказав пілот.

Нинішнього сезону чемпіонат України з ралі отримав нового генерального спонсора -  паливну компанію Glusco. 

"Авторалі - захоплюючий та видовищний вид спорту, а ми хочемо допомогти спортсменам відкрити нові можливості, - підкреслила під час прес-конференції директор з маркетингу та комунікацій Glusco Юлія Жаткіна. - На уманському етапі чемпіонату мені пощастило перевірити себе у якості другого пілота. Автогонки - це справжнє випробування характерів, а ще вони допомагають відчути "дух партнерства".

Читайте також: Мотогонщик Сергій Малик: Пишаюся, що рекорд Бонневілля встановив на українському мотоциклі

Додамо, що після ралі "Столиця"-2018 організатори чемпіонату країни планують у вересні провести автогонку "Чумацкий шлях", а у жовтні - ралі "Трембіта" по Івано-Франківщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-