"Марсель" і "Атлетико" розіграють трофей Ліги Європи УЄФА

Укрінформ
Французький "Марсель" та іспанський "Атлетико" в середу, 16 травня, зустрінуться у фіналі другого за престижністю футбольного єврокубка - Ліги Європи УЄФА.

Марсельський і мадридський клуби розіграють найважчий клубний трофей Європи - 15-кілограмовий кубок, повідомляє Укрінформ.

Матч пройде на 56-тисячному "Стад-де-Ліон", розташованому в 10 кілометрах на схід від центру третього за величиною міста Франції Ліона. Початок зустрічі о 21.45 за київським часом.

Переможець турніру отримає право стартувати на груповому етапі Ліги чемпіонів в наступному сезоні, і це стане додатковою мотивацією для "Марселя". "Атлетико" вже гарантував собі місце у груповому етапі Ліги чемпіонів за підсумками поточного чемпіонату Іспанії (друге місце в турнірній таблиці за тур до закінчення).

"Марсель" уп'яте зіграє в єврокубковому фіналі. У 1991 році провансальці програли у фіналі Кубка європейських чемпіонів сербській "Црвені Звезді" по пенальті, а через два роки обіграли у вирішальному матчі вже Ліги чемпіонів італійський "Мілан". З тих пір марсельці двічі доходили до фіналу Кубка УЄФА (попередник Ліги Європи) і обидва рази програли: у 1999 році команда з чемпіоном світу Лораном Бланом в якості капітана поступилася зоряній італійській "Пармі" в Москві, а в 2004-му програла іспанській "Валенсії".

Читайте також: Фінал Ліги Європи: «Марсель» проти «Атлетико»

"Атлетико" вигравав Лігу Європи у 2010 і 2012 роках, причому вдруге вже під керівництвом нинішнього наставника Дієго Сімеоне. З тих пір команда двічі дійшла до фіналу Ліги чемпіонів, по одному разу - до чвертьфіналу і півфіналу найпрестижнішого клубного турніру.

Обслуговуватиме зустріч Бьорн Кейперс. Для 45-річного рефері це буде другий фінал Ліги Європи - у 2013 році він працював на матчі "Челсі" і "Бенфіки". Голландський арбітр отримав міжнародну категорію в 2006 році, а в 2014-му обслуговував фінал Ліги чемпіонів УЄФА між "Реалом" та "Атлетико".

Номінальним господарем фіналу стане "Марсель".

У фіналах мирного результату не буває. У випадку нічиєї після закінчення основного часу, команди зіграють ще два тайми по 15 хвилин. Якщо рахунок залишиться нічийним, доля матчу вирішиться в серії пенальті.

Фото: ©Getty Images.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-