Формула-1: Гемілтон виграв Гран-прі Азербайджану

Формула-1: Гемілтон виграв Гран-прі Азербайджану

Укрінформ
Феттель – четвертий, «Ред Булл» зійшов.

В Баку відбувся четвертий етап чемпіонату світу з автоперегонів у класі Формула-1 – Гран-прі Азербайджану. Переможцем став пілот команди «Мерседес» британець Льюїс Гемілтон. Про це повідомляє Укрінформ.

На міській трасі в Баку було багато аварій та сходів. Саме вони і зіграли вирішальну роль. Пілот «Мерседеса» Валлтері Боттас йшов до перемоги, але за два кола до фінішу він пробив колесо (вочевидь, через неприбраний уламок на трасі) і зійшов. У підсумку переміг його напарник Льюїс Гемілтон. Це перша перемога британця в сезоні.

Другим фінішував Кімі Райкконен з «Феррарі». Третім несподівано приїхав мексиканець Серхіо Перес з команди «Форс Індія». Перес на останніх колах обійшов Себастьяна Феттеля з «Феррарі», який пошкодив колеса після невдалого гальмування. Феттель – четвертий.

Читайте також: Формула-1: Феттель виграв кваліфікацію Гран-прі Азербайджану

Відзначимо, що не фінішували обидва гонщики «Ред Булл» - Даніель Ріккардо та Макс Ферстаппен. За 11 кіл до фінішу вони зіткнулись між собою.

У загальному заліку Гемілтон обійшов Феттеля і став новим лідером чемпіонату. У британця 70 очок, у Феттеля – 66. На третій позиції Райкконен – 48 очок.

П’ятий етап чемпіонату – Гран-прі Іспанії відбудеться 11-13 травня в Барселоні.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-