Голландка Вюст стала п'ятиразовою олімпійською чемпіонкою у ковзанярському спорті

Голландка Вюст стала п'ятиразовою олімпійською чемпіонкою у ковзанярському спорті

Олімпіада-2018
Укрінформ
На XXIII зимовій Олімпіаді у Пхьончхані (Республіка Корея) розіграли черговий комплект нагород.

Голландська ковзанярка Ірен Вюст посіла перше місце на дистанції 1500 метрів, подолавши дистанцію за 1 хвилину 54,35 секунди, повідомляє Укрінформ.

"Срібло" завоювала японка Міхо Такагі (1.54,55), третьою стала ще одна представниця Голландії Марріт Ленстра (1.55,26), яка є олімпійською чемпіонкою Ігор-2014 у командній гонці. Для Ленстри ця медаль стала першою в особистих гонках на Олімпіадах. Такагі також вперше у кар'єрі здобула олімпійську нагороду.

Читайте також: Голландський ковзаняр Крамер виграв Олімпіаду на дистанції 5000 метрів

31-річна Вюст стала п'ятиразовою олімпійською чемпіонкою і десятиразовою медалісткою Олімпійських ігор. Завоювавши десяту медаль, вона встановила рекорд в історії ковзанярського спорту за кількістю нагород на Олімпіадах. Крім того, голландка зрівнялася з німецькою ковзаняркою Клаудією Пехштайн за рекордною кількостю золотих медалей у ковзанярському спорті.

Також вперше в історії зимових Ігор спортсмен зумів перемогти в індивідуальних стартах на чотирьох Олімпіадах, раніше Вюст перемагала у Турині-2006 (дистанція 3000 метрів), у Ванкувері-2010 (1500 метрів) і Сочі-2014 (3000 метрів).

Україна у ковзанярському спорті у Пхьончхані не представлена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-