Гераскевич став першим скелетоністом, який представить Україну на Олімпіаді

Гераскевич став першим скелетоністом, який представить Україну на Олімпіаді

Укрінформ
Скелетоніст Владислав Гераскевич завоював путівку на Ігри-2018 і став першим представником України, який виступить на Олімпіаді в цьому виді спорту.

Кваліфікаційний період на Олімпіаду в скелетоні тривав зі старту сезону аж до вчорашнього дня, 14 січня. Про це повідомляє Sport Arena

Щоб виконати відбірковий норматив, спортсмени мали виступити, як мінімум, на трьох різних трасах у п'яти різних стартах. Крім цього, претендент на олімпійську ліцензію мав входити до топ-60 світового рейтингу.

Українець Владислав Гераскевич претендував на ліцензію по третій квоті - для країн, які видобувають одну ліцензію. У цьому сезоні 19-річний спортсмен брав участь у шести етапах Кубка світу, а також одного разу їздив на етап Інтернаціональному кубку. Сумарно Гераскевич набрав 379 очок і посів 46-е місце у світовому рейтингу.

Читайте також: Кубок світу з біатлону: В жіночій естафеті Україна показала найгірший результат з 2010 року

Всього розігрувалося 30 ліцензій на змагання по чоловічому скелетону на Олімпіаду-2018. Олімпійська ліцензія Владислава Гераскевич - велика перемога для українського скелетона. Ніколи раніше представники України не брали участі на Олімпіаді в цьому виді спорту.

Фото: facebook /IBSFsliding

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-