Кириленко розповів про плани України на зимову Олімпіаду

Кириленко розповів про плани України на зимову Олімпіаду

Укрінформ
На XXIII зимових Олімпійських іграх-2018 у Пхьончхані (Республіка Корея) Україну представлятимуть близько 40 спортсменів.

Про це у вівторок під час засідання оргкомітету з підготовки та участі національної команди в Олімпіаді розповів віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко, повідомляють кореспонденти Укрінформу.

"Станом на жовтень нинішнього року українські спортсмени вибороли 15 ліцензій на Ігри, відбір завершується в січні. Україна має склад кандидатів з 57 спортсменів, але за найбільш оптимістичними прогнозами в Олімпіаді можуть бути представлені близько 40 наших атлетів в 11 з 15 видів спорту", - поінформував Кириленко. 

Він також відзначив, що останнім часом український уряд намагається збільшити видатки на спортивну галузь.

Читайте також: У Південній Кореї показали дизайн квитків на ОІ-2018

"Уряд працює над тим, аби не зменшувати, а збільшувати видатки на фізичну культуру та спорт, у тому числі - на спорт вищих досягнень, - сказав віце-прем'єр. - Зазначу, що великий спорт повертається в Україну. Лише нинішнього року в нашій країні відбулися чемпіонат світу з хокею, чемпіонати Європи зі стрибків у воду та боксу, ціла низка міжнародних змагань. Крім того, уряд знаходить додаткові джерела фінансування фізкультури та спорту, а також мотивації для залучення коштів у розвиток спортивної інфраструктури. Нині увага суспільства до спорту поширюватиметься, оскільки ми на порозі чергової Олімпіади".

Шанси української команди на медалі на зимових Іграх Кириленко розцінив так: "Сподіваюся на один вид спорту, можливо, на два, де наші спортсмени можуть здобути медалі".

Нагадаємо, XXIII зимові Олімпійські ігри пройдуть у Пхьончхані з 9 по 25 лютого 2018 року. У змаганнях візьмуть участь близько 3000 атлетів з 80 країн. Усього буде розіграно 100 комплектів нагород у 15 видах спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-