Європа завершує груповий етап відбору на чемпіонат світу-2018 з футболу

Європа завершує груповий етап відбору на чемпіонат світу-2018 з футболу

Укрінформ
У відбірковому турнірі чемпіонату світу-2018 з футболу у вівторок, 10 жовтня, пройдуть останні матчі заключного, 10-го туру групового етапу європейської кваліфікації.

За підсумками поєдинків у групах А та В визначаться ще два учасника фінальної частини ЧС-2018, повідомляє Укрінформ.

Лідер секстету Н Бельгія, яка вже оформила путівку на мундіаль-2018, зустрінеться на арені "Руа Бодуен" у Брюсселі з Кіпром, Греція на "Георгіос Караїскакіс" у Пиреї прийматиме дебютанта турніру Гібралтар, а Естонія у Таллінні зіграє з Боснією та Герцеговиною.

Турнірне становище: Бельгія - 25 очок, Греція - 16, Боснія і Герцеговина - 14, Естонія - 11, Кіпр - 10, Гібралтар - 0.

************

Перемога Франції на "Стад-де-Франс" у Сен-Дені над футболістами Білорусі забезпечить "триколірним" перше місце у групі А. У принциповому матчі в Амстердамі Голландія зійдеться зі Швецією, причому, "помаранчеві" повинні перемагати з різницею в сім м'ячів або більше, щоб випередити скандинавів і посісти друге місце. Ще в одному поєдинку секстету Люксембург на "Жозі Бартель" зустрінеться з Болгарією.

Турнірне становище: Франція - 20 очок, Швеція - 19, Голландія - 16, Болгарія - 12, Білорусь - 5, Люксембург - 5.

*************

За перше місце у групі В битимуться у Ліссабоні Португалія і Швейцарія: піренейці в разі перемоги стануть першими. В інших матчах Угорщина і Фарерські острови зіграють у Будапешті, а Латвія та Андорра - у Ризі.

Турнірне становище: Швейцарія - 27 очок, Португалія - 24, Угорщина - 10, Фарерські острови - 9, Латвія - 4, Андорра - 4.

Читайте також: Україна програла Хорватії і не виступить на чемпіонаті світу з футболу

Дев'ять переможців груп напряму потрапляють до фінальної стадії чемпіонату світу. Вісім володарів других місць з найкращими показниками у матчах проти першої, третьої, четвертої та п'ятої команд своєї групи розіграють у листопаді ще чотири путівки на мундіаль у стикових матчах плей-офф.

З європейських збірних на ЧС-2018 гарантовано зіграють Англія, Бельгія, Німеччина, Ісландія, Іспанія, Польща, Сербія і господар турніру Росія.

З інших конфедерацій на чемпіонат світу вже вийшли Бразилія, Єгипет, Іран, Коста-Ріка, Мексика, Нігерія, Саудівська Аравія, Південна Корея, Японія.

Загалом у фінальному турнірі ЧС-2018 візьмуть участь 32 збірні.

На фото: збірна Ісландії вперше зіграє на чемпіонаті світу (© AFP / Getty Images).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-